Wednesday, 23 June 2010

Happy Anniversary kawan2!!!

Assalamualaikum...

*Warning, post ini ada probability untuk jadi sangat panjang*

Okay, hari ini merupakan hari yang istimewa bagi ex-Unitians (bile mase kite dipanggil Unitians?? Lantak la!) program foundation tahun 2008/09. Saye tau yang ramai dah buat post pasal anniversary kite2 ni but saye dengan sengajenye xmembace sume2 tu sbb saye xnk terpengaruh dgn ape yg saye nk tulis di sini. *Saye akan bace korg pny post lepas ni ok??? Mesti comel2 post korg..hihihi* Pada tarikh inilah iaitu 23 Jun due tahun lepas di mana kite ex-Unitians *serius lawak bunyi die* ni berjumpe buat pertama kalinye dan mungkin reunion bertemu kembali lepas cuti SPM *contoh terdekat: Saye and Piqa*.

Pada hari itu, tanggal 23 June hari Isnin, kami dikumpulkan di Kolej Persatuan untuk orientasi. Hari ini juge la saye berjumpe dengan ex-housemates saye yang gile2 sekepale ngan saye. Alma, Ira, Noma, Fatin, Mazni dan Qilah. Ingat lagi time baru masuk kondo tu, sume pon shy2. Malu2 kambing kucing ikan masin. Gune kata ganti nama "saye-awak". Oh my goodness. Sangat la comel! Ahaha...Time tu saye duk sorg2 dalam bilik. Kemas barang sorg2. Kalo xsilap, kitorg ni set2 yang dtg lambat, so dapat unit apartment block F iaitu blok plg jauh dan kitorg la the only rumah yang terpisah ngan rumah2 mereka yg lain *dorg duk blok E and B...sedey2. terisolated~*

Then, mule la rutin harian kitorg. Kitorg kne naik bas pegi ke kolej tu dan bas telah tersedia dekat2 ngan kondo.Betape bestnye saye rase time tu sebab saye sangat jarang naik bas. Tapi sume org pon senyap je...sebab sume xberape kenal kan except certain2 yg mmg dh berkawan rapat la. Orientasi...yang saye ingat, kne nyanyi lagu My Way, berikrar, kne denda 2 kali *saye le tu!*. Skali lagi saye mintak maaf wahai Wan Muhammad Amirul bin Wan Hussin *eh?* Hurmm...Saye sangat2 rase bersalah lepas saye gelakkan anda waktu tu. Harap dimaafkan. Seriously xsengaje~~~

Ade satu mase tu saye segroup ngan Rauf dan lain2. Saye ingat Rauf sebab saye rase die cm genius. Die bleh ingat pasal biology form 5 yang saye mmg dh lame lupekan. Ye la, tige bulan duk rumah xbuat pape except melangut je. Adoi la~ Hoo..selepas beberape bulan, kitorg semakin kamcing. Makin rapat antare kitorg. Rumah saye yang first2 saye-awak tu dh berubah jadi gile bersame2.

.::Flashback::.

Byk gile kejadian yang best berlaku kt PS tu. Best2!!! Earth Hour...ingat x korg??Mandi swimming pool malam2 bute sebab xnk org tgk. Main badminton tiap2 petang. Lari pusing kwsn kondo tu. Exercise kt gym. Makan malam kt ane. Kuar tgh2 mlm bute pegi NKS sebab nk siapkan assignment *pegi kedai mmk order teh tarik je sebab niat sbnr nk Wi-Fi je* Huhuhu.

Wahai ex-housemates, ingat lagi kejadian yg menakutkan tu??? Agenda jerit2 meminta tolong, pintu ditutup kuat cm nk gegar satu blok tu. Macam2 bnde yg kite bygkan. Itu la, ini la~

Oh, lagi satu! Kejadian yg sangat pelik. Iaitu...laptop putihku yang baru berumur bbrp bulan hilang dengan begitu saje. Nak kate org pecah rumah, no signs of intrusion. Nak kate warden yg curi, knpe xcuri skali laptop org lain yang bersepah2 tu?? Knpe laptop saye yg tersorok blkg katil jugak yang die amek?? Pelik2. Nak kate saye tinggal mane2, cm sgt mustahil sbb saye terlalu sayang laptop tu *come on la! Putih!!! Cis pencuri, saye geram smpi skrg!* Pastu, kejadian hilang cincin emas. *Ape Asyiqin ni??? Sume bnde nk hilgkan! Haish~* Cari2. Sampai ke saat tinggalkan kondo tu pon xjumpe2. Oh ibu, saye mintak maaf sbb hilangkan. And mintak ampun sbb xbgtau segera. *saye bgtau slps bbrp bulan..huhuhu jahatnye!*

Pastu, event yg kite buat setiap rumah *girls only!*. Buat makan2. Tukar2 hadiah. Ohhh, sgt la best!!! Saye berfikir sgt la pjg nk bagi hadiah ape...and Teha was the lucky one~ And saye still nmpk hadiah saye tu dlm bilik die...Wooo, terharu!!! Thanks Teha for taking care of that thing. Huhuhu...comelkan?? Kakaka

Seriously saye rase cm nk cerite byk lagi but sabau2...org pon dh xlarat nk bace pjg2 kan..huhuhu *bajet org bace je post saye ni..haih~*

Adoyai *ok saye xske word ni but saye still nk tulis..huhuhu*, alangkah bestnye kalo Aina pon ade kt sini jugak. We missssss you Aina. Walaupun saye xla rapat sangat ngan Aina sepertimane x-housemates die dulu but sometimes saye tetap rase yang tanpe die, ade kekurangan. Haih...Aina, we pray for your wellbeing! Jgn lupekan saye and kawan2 lain!

So now...sudah mencecah 2 tahun tempoh perkenalan kite sume. Sungguh bersyukurnye saye dapat mengharungi mase2 saye dengan kalian sume. Terime kasih sume sebab bersabar dgn saye yg mengade2, gedik, garang *everyone seems to think I'm garang. Cis!*, annoying, byk ckp, byk merungut, and pemalas ni...Yes, I'm aware of all that. :P

Sekali lg saye ucapkan terime kasih byk2

HAPPY 2nd ANNIVERSARY!!!


tidak dilupekan rakan2 "baru" kite...dari pelbagai negeri, ade dari Selangor, Kelantan, Terengganu, Perak, Melake, Johor...*saye pakat hentam je buh negeri2 tu...huhuhu*. Korang pon menceriakan hidup saye dan pastinye kawan2 yg lain.

Oh, marilah kite same2 doakan ex-"captain" kite supaye cepat sembuh. Sesiape yg free2 tu lawat la die ye...huhuhu~ GET WELL SOON CAPT!

14 comments:

imamuslim said...

yeay!

happy anniersary iqin~^^

eh2, bila anniversry betul2 awak? bhahaaha XD ^jk^

iera shahirah said...

selamat ulang tahun ekin..:):)..
trima kaseh sbb bagi aku pinjam katil ko time korang balik rumah..
hehe..
rindu giler dekat rumah kita..
n bilik kita...:(

princess violet~ said...

happy anniversary 2...hehe...faiqah...awak x taw ke???
nnti i citer kat u ok...haha...

Asyiqin said...

iera: no problem...aku pon jarang gune katil tu. kan aku ni penduduk tetap depan TV~ ahaha!!!

imamuslim: amboi2 kakyong. pandai sakat orang eh! nk kne???

princess violet: ape pny name tu???ahaha. jgn awak pandai2 nk heboh bnde yg xbenar!

HAPPY ANNIVERSARY SUME~

hani idzaida said...

haaa , ini lah rumah yg berlumba2 siapa turun paling lambat dgn kitorg kan ? hhahaha sorry la , byk kali dah kitorg menang . kne tinggal pun penah . first day lagi dah tertinggal bas . muahaha :p

princess violet~ said...

haha...jeles lak ngan name org...haha...pe plak...xde yg benar melainkan yg benar2 belaka~

Asyiqin said...

Princess violet: bile mase plak aku jeles? gah! hish..jgn nk buat cite eh piqa!

hani idzaida: ahaha...kitorg lagi slalu lmbt la! kitorg penah tertinggal bas mase exam kot! haa...

imamuslim said...

piqa: cepat2, jom gossipp~haha ;p

iqin: apa2? betull laa..saya ikhlas ni tanya..haha =)

Asyiqin said...

ahaha...nk tau, kne tny depan2 la...huhuhu

imamuslim said...

okeyh, saya tanya depan2..jangan awak larii pulak haa~ haha

siap sedia iqin!^^

Asyiqin said...

hurmmmm...xjadi la. saye tarik balik ayat tadi! huhuhu :P

imamuslim said...

bhahaa! okeyh iqin, saya pun tak jadi nak tanya. nanti ada yang tak keruan. ;p

*gurau2 di hari anniversary, jangan marah^^ * hee~

Asyiqin said...

ahaha...xmarah pon~
dont worry. nk tny pon xpe.
special case buat faiqah. hihihi

Anonymous said...

melake2!!! yeah~