Thursday, 16 December 2010

Alamak, terpengaruh!

Assalamualaikum~

Haih. Susah la cmni. Ade org pengaruh saye menstalk org. Kat blog, kat fb. Org lawa2, tomey2 buat blog, I pon rase cm nk buat je. *eeee...gedik!* Budget diri cute la tu Asyiqin. Errrmm!

Saye xtau nk cite ape ni. Buzy memanjang ngan exam tiap2 hari. Exam3~ I heart you. Not! Hmmm, tgk2. *nk tgk ape?* Xyah diet pon dh bleh turun berat badan. Syok jugak. Tapi penat la.

Ok, sekarang ni saye hanye menggatal tgn nk menulis something padahal mmg xde point lgsg nk disampaikan. Maaf. Esok exam lagi~ Penat2! Kne study la. Kang fail, saye jugak yg susah. T.T

Off to face the booooooks. Bukan berfacebook ye Asyiqin! Saye xstalk org. Btul. Xtipu. BTUUULLL!

Friday, 10 December 2010

Ape tu?

Assalamualaikum~

Heeee...lamenye xupdate belog ni. Kuikuikui *sape je yg buat bunyi cmni in real life? pelik!* Hmmm, actually saye xtau nk membelog pasal ape dh. Dah kekeringan idea. Makin kurang elektrik2 yg mengalir kat neuron dalam otak saye ni. Haih...kne minum susu yg ade DHA la. hihihih...jd baby balik, minum susu dalam botol. *Jgn mengarut!*

Cube teka ni ape! hehehe...teka dulu sebelum scroll ke bawah. Cepat2!

Apekah ini? Telur ayam? Telur itik? Teluk ostrich?


.



.


.

.
.

TADAAA!!! The reveal~





Clue ni sangat besau~ Kalo xtau lg mmg nk kne tampau laju2.




It's a stapler~ Comel kan? :P




Haaaa...xlame sebelum ni saye ade membeli something yg saye rase cumil, cute mute, comey lotey la. TUUUU, yg kat atas tu! Pegi book store nk cari stapler. Sebabnye every time buat makalah mesti kne pinjam stapler org. Tu la. Sape suruh sendiri hilgkan stapler yang dulu banyak berkhidmat. Kan dh kne beli baru. Actually saye nk beli stapler yg boleh staple helaian kertas yang banyak. Yang gune dawai kokot code 3. *bunyi cm mengarut tapi saye serius* Ni adalah disebabkan dulu saye penah ade stapler yg kecil tapi gune dawai kokot yang tebal tu. Very useful~ Mane ntah hilgnye...Adeh, keje hilgkan barang je Asyiqin ni!

Makalah skrg ni makin lame makin tebal, tambah lagi gune kertas yang tebal. Bertambah2 la susah nk staple pakai dawai kokot nipis tu. Haaa...so, cari punye cari akhirnye xjumpe jugak. Teeeheee~ So, dengan kecewa saye belek la stapler lain. Pastu saye jumpe satu yang sangat cumel seperti yg saye ckp td. Haha. Saye trus jatuh cinte. Love at first sight la kate org. Saye xtgk harge pon, trus grab. Ahaha...

Tapi sygnye, waktu saye dh ade stapler, xde la plak nk gune. Mase sy xde stapler, sume bnde kne gune stapler. Haih~ So, sape2 yg nak staple kertas ke atau ape2 yg memerlukan khidmat sebiji stapler, sile dtg ke saye...dengan berbesau hati saye tolong staplekan. Weeee. Jgn malu jgn segan~

Thursday, 2 December 2010

Emosi xstabil.

Assalamualaikum....

Sekarang sudah masuk bulan December. Bagi saye, bulan December merupakan bulan yang sedikit best berbanding bulan2 yang lain. Antare sebabnye, bulan ini la yang selalu cuti sekolah yang panjang. Selain waktu SPM dulu, selame kite bersekolah di sekolah harian, mahupun sekolah asrama penuh, asrama xpenuh/semipenuh ke...mesti bulan December cuti and sume org boleh balik ke rumah/kampung halaman. Boleh duduk kt rumah melepaskan rindu, tgk tv yg selama persekolahan xdpt tgk. *oh, skolah kitorg dulu ade Astro! After prep mlm je serbu kantin tgk CSI New York. Every Sunday pon beberapa org yang minat CSI termasuk the fanatic ME akan bgun pagi2 and pegi duduk depan tv di kantin untuk tgk CSI marathon. Dimulakan dengan CSI: Crime Scene Investigation, kemudian CSI New York and akhirnye CSI Miami. Saye slalu skip CSI Miami sbb mase tu dh nak makan tgh hari and sume org pon dh memenuhkan kantin. :( Alamak, rindunye!*

Ok, back to December. *aha, lagu Taylor Swift. suke.* Saye perasan sekarang ni sume orang pon xstabil emosi dan physical(?) and I'm assuming mereka juga berfikiran seperti saye. I've been missing home since the day I left it a few month ago. Ye, emosi saye juge xstabil. Lagi2 bile ade mereka yang membuat countdown. Ia menyeksa saye. Countdown will only make it feel longer. To those who wait, feels like an eternity. To those who don't, a year could feel like a second. I'm one of those who wait. See? It's torturing!

Tambah lagi dengan pelajaran yang tgh tunggang langgang *yours truly*, PBL yang memberi extra stress, praktikum yang xbest and some personal stuff yang xmenyenangkan. Sume2 tu menambah2kan kerinduan kite pada mereka yg kita tinggalkan di Malaysia. Tidak? If not for you guys, at least I feel that way. Saye rindu semuanya. Saye nak tgk cmne rupe rumah yang telah direnovate tu. Saye berazam nak mengemas smpi nmpk cm rumah2 org yg slalu masuk magazine tu. Kyaaa~ Bestnye kalo boleh. And my mom's been dreaming of having a house like in the magazine. I wish I can fulfill all your dreams mommy~ Huhuhu

Kepada mereka yang tak dapat balik atas kemahuan sendiri atau sebab xcukup duit atau sebab takde tiket flight balik Malaysia yg lagi murah dari Rm500...sile la bersabar ye. Saye xberniat utk membuatkan anda semua jeles yg beberapa dr kami yang dapat balik, tapi saye tau some of you yang nk kumpul rindu tu bagi membuak2 dulu and lepaskan time cuti bulan 2. Kan3? And ade yang malas nk balik banyak2 kali sbb xthrill la. Xrase cm duduk oversea la kalo balik selalu, ye dak? hmm, kalo korg bleh tahan, bagus la. Tapi saye xboleh. :P


Hmmm...saye xtau ape motif post ni tapi just nk ckp yang saye paham knpe ramai yang emosi xstabil lg2 time macam ni. Mungkin jugak faktor yang membuatkan korg xstabil berbeza dari saye, tapi korg mesti ade ingat nk balik rumah kan bile stress? :D Kalo bukan rumah di Malaysia pon, rumah sendiri yg terdekat pon jadila. Home sweet home. Mmg sweet walaupun bersepah cmne pon rumah anda. Tapi di situ la yg membuatkan anda tenang, kan? Haih...dr td saye mengarut je. Baik saye stop. Okay, that's all. Buyyy~

P/S: kepada Almaaaaaaa, saye jeles! I want a pair too! No, I want two! Those yg saye tunjuk tu. :D

Wednesday, 24 November 2010

I'm tired all the time now

Assalamualaikum...

This block is sucking the life out of me.

I'm tired.

I'm sleepy.

I'm worried.

And I'm sorry.

Tuesday, 16 November 2010

Ntah btul ntah x...*special for Deb*

Assalamualaikum....

Sy telah ditag oleh Debbon..eh silap, Debby yang memakse kitorg menyenaraikan 25 bnde pasal kitorg just for the purpose utk die knal kitorg lbih dlm. Ape la Deb, you nk tau, you tny I direct la. I'll you everything you NEED to know. Sbnrnye, sy xmau org tau byk2 pasal saye but for the sake of Deb yg begging kt kaki I suh tulis, I tulis la ye~ Cian kat Deb. kang die nangis...susah I~ *ahaha...ok, that was a joke. Sile gelak!*

Erm, ape yg nk ditulis ye? No 1 pon kne pikir panjang...adeh~ Sebenarnye I want to tell you guys everything about myself but I need to keep secrets too, right? Plus, saye banyak menulis dlm ni. You kne bace sume tau Deb! Jgn miss satu word pon!

So here~

1. I love MUGS~ Saye suke bli mugs utk buat koleksi. Bukan la koleksi utk buat perhiasan but yg boleh digunakan. And disebabkan itu banyak yg pecah...so, niat utk membuat koleksi xpernah tercapai.

2. Suke tgk movie. Mase study pon kne tgk movie/tv series. Kalo x, memang xberjalan la proses study tu sbb TERtido. Confirm! Dulu2 pon suke study depan tv...heee~ Dan disebabkan ini la, aku giat mendownload. Maaf rumatesku kalo internet lambat. Tu sbb terlupe nk tutup. :p

3. Handphone saye lebih banyak digunekan untuk mengejutkan saye Subuh daripada digunakan untuk berSMS dan calling2.

4. Saye xboleh duduk diam lame2. Confirm akan sakit kat bhgn tulang rusuk kanan. Never knew why. Sudah lame jd cmtu. Yang paling parah skali mase exam yg berjam2 spt SPM dulu. Dah la saye xsuke pergi toilet waktu exam. Haaa, terpakse la endure~

5. Slalu bertukar favourite colour. Dulu suke pink, pastu tukar biru, now I like PUTIH and CREAM. But kebykan barang I warne hitam sbb bile nk bli something ayat ni slalu dimain2kan dalam otak seperti radio rosak..."Putih cepat kotor, hitam bleh match dgn sume colour"

6. Cenderung menghilangkan sesuatu bnde. Konon2nye letak satu tempat yg senang nmpk dan safe. Tapi slalu lupe mane tmpt senang nmpk dan safe tu.

7. Favorite food is kuey teow goreng mama I. Walaupun every time rase die lain2...I still like sume version. Banjir, kering, mamak style...sume I like~ Kalo mama I lupe nk letak garam pon I like jugak. *ok, perkare tu tidak pernah terjadi*

8. I like shoes...sbb senang lari kalo kne kejar. I xmain high heels. Maybe akan consider mase kawin nnti. Not that I don't like them, just xsesuai la ngan I~

9. Xsuke mencarut and xsuke pencarutan. Especially by girls.

10. Xtahan bau yang terlalu wangi especially perfumes and air fresheners. I prefer fruity-scented perfumes yang soft baunye. I loathe bau dalam elevator gedung baru! Pening kepale I~

11. I love CINCIN!!! RINGS~ too bad kebykannye xmuat ngan saye. Sume besau2. Hish!

12. Suke duduk dalam gelap. Dulu2 kalo stay kat hotel mesti tutup sume2 langsir bilik and pretend tgh malam. tutup sume lampu, bukak tv. tgk vision four. *ms tu astro blum diinstall pada tv2 hotel...harap maklum*

13. Hate horror movies! xnk elaborate.

14. Very low tolerance towards cold and very hot weather. Suke hujan very much.

15. Takut rame2 dan kupu2. Lepidopterophobia secare scientificnye.

16. Accident-prone.

17. Believe it or not, I'm the smallest in my family. Haa...imagine that! Terlebih GH mereka2 tu. Atau terlebih mkn? ahaha!!!

18. Xde bakat dlm seni. Mane2 cabang seni pon xberbakat. Not music, not art atau lain2. Teringin nk main piano cm Maxim. Ohhh sungguh la tinggi cite2~

19. Kurang suke menulis dan membace. That's y saye stress yg teramat mase awal2 sem 1. And sebab ini jugak la saye lebih suke tgk movie dr bace novel.

20. Kalo lagu melayu, lebih suke lagu2 lame.

21. Suke beli novel tapi utk buat koleksi bukan untuk dibace. Kebykan novel yg dibli xabes dibace separuh pon.

22. Xsuke minum air mineral tapi skrg dh mule jinak2kan diri spy minum...ahaha

23. I xmakan isi merah tembikai. I lebih suke bahagian yg dekat ngan kulitnye. Menjauhi buah2 masam seperti mangga mude sebab short-term memory loss saye semakin menjadi2.

24. Banyak makanan n minuman yg I pantang. :D

25. Saye suke menatap bulan dan bintang serta menikmati keindahan pemandangan2 di dunia ni baik secara langsung *thru my own eyes* atau xlgsg *dlm gmbr la*. And disebabkan keindahan Allah ni la saye suke menangkap gmbr scenery. Tapi memandangkan I xde bakat dlm photography, so xleh capture those picturesque sceneries sepertimane yang dilihat oleh 4 mate saye. *sedey*


Huishhh, lame I buat ni. Sakit pinggang den~

Sunday, 14 November 2010

Asyiqin's Believe It or Not~


Assalamualaikum...

Sungguh tidak saye sangke yang saye telah pergi rafting yang merupakan satu aktiviti rekreasi outdoor yang lasak. Outdoor? Lasak? Macam xkene je dgn Asyiqin. Mmg pernah teringin menyertai aktiviti2 lasak cmtu seperti bungee jumping, rock climbing, skydiving...Amboih~ Tu berangan je. Mmg cm impossible je nk join bnde2 tu. Bersukan pon xleh outdoor, nk main yg indoor je cm bowling. Adohai. Tapi smlm, saye dengan nervous, anxious, berpeluh2nye memberanikan diri join rafting dgn kawan2.

I enjoyed it very much. The cold water, the scenery, the rowing, the pain, the fun, the excitement, the adrenaline rush, the teamwork, everything. I love it and I wish I could do all of them all over again~

Aktiviti ni diadakan di Puncak kalo xsilap. Saye sebenarnye xsure kat mane tempat tu. So assume je la kat Puncak ye. It took us about 4 hours to reach our
destination. Dgn jalannye yang berlubang sane sini, kami yg dalam bas ni pon ikut bergoyang2. Sometimes terase cm bas tu nk terbalik dh. Serius rase xselamat. Huhu...Tapi alhamdulillah kitorg smpi jugak akhirnye di tempat tu dlm kul 12tgh hari. Sampai2 tu kitorg solat jap, and dorg trus mulekan briefing pasal rafting tu. Ape yg perlu dilakukan dan ape yg tidak patut dilakukan, teknik2 mendayung, etc.

Saye digroupkan dengan Faiqah, Teha, Hajar, Faizah/Nadia dan komando Shahrul yang nasib baik la berbadan besar *senang skit nk tarik kitorg masuk boat kalo terjatuh...hehehe*. Mule2 tu mmg sedikit takut campur gementar sebab first time kan. Plus, sungguh banyak peraturan die...xtau la bleh ikut sume ke tak. Ahahaa...

Kitorg mule perjalanan mengharungi sungai aliran deras tu kul 12 lebih2 skit. Komando masing2 boat berbagai size. Ade yg baru 13tahun, berbadan kecik tapi kuat sungguh mengawal boat dan isi2nye yg berat. Mas Shahrul tu kate dorg diajar dr umur 7 tahun. Wow. Sakit tgn saye kalo mendayung setiap2 hari dr umur 7 tahun. huhuhu...

Sungai tu ade bahagian yang beraliran deras, ade yg tenang...and mase air tenang tu la kitorg menikmati scenery yang indah. Rase cm kat sungai2 Sarawak, Sabah je. *macam la Asyiqin penah pegi sane* Tapi amatlah lawa, cantik, indah, permai, tenang. Ade rama2 terbang sane sini kat bunge2. Comel but menakutkan! :D Sungai tu penuh dengan batu2 besar, sederhana dan kecik tapi kebanyakannye besar2 la. Baru la challenging skit berrafting, ye dak? Boat kitorg pon dah banyak kali tersekat antara batu, atas batu, bawah batu. Mas Shahrul pon byk kali kne turun dari boat, tarik boat lepas dr batu. Kitorg senyap je duk dalam boat. Kadang2 tu tolong la jugak goyang2kan boat. Teha mmg banyak menolong bile smpi bab2 menggoyangkan boat ni. ahahaha...no offence ye Teha. Just kidding~

Gambar hiasan.

Penah jugak boat kitorg tersepit dengan satu lagi boat antara due batu smpikan terbalik boat2 kitorg. Yang dalam boat pon sume jatuh ke dalam sungai yang arusnye deras tu. Banyak yang tersepit bawah boat and ade jugak yg terhanyut dibawa arus tapi sempat ditarik oleh salah sorg komando2 yang stay guard kat situ. Kasut2 kitorg pon dibawa arus, ade yang kasutnye xdpt diselamatkan dan terpakse la berkaki ayam balik. Alhamdulillah kebykan dari kasut kitorg diselamatkan oleh ahli boat lain yang ade kt depan. Dah la kasut org lain...adohai~

Oh, byk kali juge la saye jatuh ke dalam sungai tu. Due kali mase main game. Terjatuh ke blkg, air masuk hidung...ooo sungguh pedih~ Sekali lagi mase boat terbalik tu. Syok jugak jatuh. hihihi... Sape yang kenal saye, mmg akan kate saye ni mmg accident-prone. And saye pon makin lame makin percaye yang di mana saje saye berade, saye akan terlibat dlm satu kejadian sama ada akan menyebabkan kecederaan atau suatu perkare yang tidak sepatutnye berlaku. So, di sane...terjadi jugak la accident kat saye. Ingatkan nk dekat abes tu mmg xde bnde yg buruk berlaku. Tapi rupenye bile dh smpi akhir tu la byk yg berlaku. Well, xde la byk mane. 2 bnde je.

1. Mase kitorg tersangkut kat batu2, kitorg disuruh pindah ke belakang boat so that senang lepas dr batu tu. Masing2 pegang pendayung bersame. And time nk kembali ke tempat asal, salah satu pendayung tu terlanggar mulut saye. Rase gigi diketuk. huhuhu....And tibe2 darah mengalir. Bibir pecah. Depan belakang berdarah. Tanpa berlengah mase, bengkak pon timbul. Sampai susah saye nk tutup mulut. Mesti lawak kan?? Malangnye saye xsmpt tgk mase bibir bengkak. Bile nk tgk cermin balik tu, dh surut. Haih...terlepas peluang nk tgk bibir angie jolie.

2. Ni mmg terjadi akhir2 rafting. Mase nk kuar boat. Saye letak tangan kt pinggir boat tu. Sume nk kuar dari boat tu sbb dh smpi ke penghujung rafting area. So, org depan saye pon nk kuar jugak. Mase die nk kuar die duduk kat pinggir boat tmpt saye letak tgn saye. And crack! Bunyi ibu jari terlebih bengkok dr yg septutnye. Trus rebah saye masuk balik dlm boat tu sbb kesakitan yg amat. Xdarah tapi sakit. Bibir berdarah2 tapi xsakit plak. Pelik!

However, I had a great time despite the accidents. Kne lebih berhati2 lepas ni~



P/S: Hati membare! Anda tolong la jgn spoil hari2 kitorg!

Wednesday, 10 November 2010

Aduhai...

Assalamualaikum...

Aduhai manusia yang bermacam ragam, bermacam perangai, bermacam2! Aduhai dunia.

Monday, 8 November 2010

Pelik2 la anda ni...

Assalamualaikum...

I think I've found out another hobby of mine. Can it be called a hobby? I don't know but I like doing it. Let us first find out the meaning out "hobby".

hobby - an activity or interest pursued for pleasure or relaxation and not as a main occupation.

Ok, let's see. It is an activity, check! It is for pleasure and relaxation. It's relaxing, check! It wouldn't qualify as an occupation anyways, so check! Check, check, check. Therefore, it is considered a hobby. There!

What is that hobby? Ahaaaa...here comes the answer to that question.

It's...filling out forms. Ahaha...syoookkkk~ Tapi3, ade downside to that. I hate when it comes to things that I have difficulty providing the desired information.

Pelik2 la Asyiqin ni. Wokeys, tu je nk bgtau. Ahaha...sgt la membosankan, cm xde bnde lain nk cite. Bwek!

Monday, 1 November 2010

Saye sangat gembire~

Assalamualaikum...

Saye rase saye sangat2 bertuah kerana saye masih dikurniakan nikmat2 yang tak terhingga banyaknye oleh Allah SWT. Nikmat sihat, nikmat lapang, nikmat waras, macam2 nikmat la. Saye suke...

Saye tau saye ni xreti berbahas dalam bab2 agama ni. *bahas ape2 pon xreti sbnrnye* Tapi, saye just nak menyatakan betape saye rase bertuah kerana Allah sayangkan saye. Yang Allah masih menunjukkan jalan kepada saye. Yang Allah xpernah lupekan hamba-Nya yang lemah ni. Alhamdulillah~

Saye harap kesyukuran saye ni last forever and ever. Everlasting. Jangan la alpa, lupe atau leka wahai Asyiqin...

Friday, 29 October 2010

My problem has not been solved.

Assalamualaikum...

I've been too overly sensitive for too long. Too long. Much too long~


You were right, I shouldn't know too much. I shouldn't be meddling in other people's business.
I shouldn't. I shouldn't. I shouldn't.

Tuesday, 26 October 2010

Sakit

Assalamualaikum~

I have a problem.
And I think it's a big one.
Hanya Allah yang tau cmne sakitnye diri ni.
Xde sape pon dapat menolong. Saye pasti.
Hanya Allah yang dapat membantu.









*pastu buat ape mengadu kt blog? pegi la mengadu kt Allah. Ape la Asyiqin!

Wednesday, 20 October 2010

Palsu...

Assalamualaikum...

Sape Asyiqin sebenarnye? Ade yg tau? Sume xtau! Ini saye yang palsu.. Jangan percaye.

Selalu senyum even rase nk nangis.
Selalu pure2 tabah padahal rase cm nk give up je.
Selalu tegas padahal dalam hati cm rase lemah.
Selalu garang sdgkan dlm hati rase nk manje2. *Apekah?*
Selalu jegilkan mate biar terjage padahal mmg dh mengantuk menguap dh 30 kali.
Selalu buat2 malas, padahal rajin. Tapi memandangkan ade org disekeliling, so kerajinan tu dipendam dulu.
Selalu buat2 rajin padahal malas.
Selalu ngade2, padahal...memang ngade2 pon. Tu xleh nk pure2.
Selalu pure2 ayu, padahal memang ayu pon. ahaha...ok sudah mengarut~
Asyiqin yang anda lihat, berkawan, knal ni sume tipu je!

Jangan percaye.

Thursday, 7 October 2010

Lambat sgt dh ke?

Assalamualaikum~

Sudah hampir sebulan kite menyambut hari raye Aidilfitri dan hanya sekarang yang saye berkesempatan mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada sume rakan2 dan keluarga di Malaysia dan juga rakan2 seperjuangan di sini. Saye pon baru abes puase 6 jadi baru skrg dpt beraye...hehehe. Dh xde org nk buat open house ke? Nak dtg beraye! Duit raye jugak! *eee...xmalu!*

Tahun ni keluarga saye beraye lain skit dari yang selalu kitorg buat every year di rumah nenek dan atuk saye and family belah mak kt kampung. This year, we when to UK and Ireland. Seronok mmg seronok but xseseronok beraye bersame ahli keluarga yg lain kt kampung. Jumpe cousins, makcik pakcik, anak2 sepupu yg comel2 lg lincah mengade2 nakal. *lme gile xjumpe Adam, Haikal, Islah, Aizat, Balqis...rindu~* Dh due tahun xberaye ngan dorg. Xpe la. InsyaAllah kalo umur panjang bleh jumpe lagi. :D

***

Pengalaman berade di sane, mmg baru bagi saye. Weather yang sejuk menggigil *blum winter lg tu*, matahari yang lgsg xrase kepanasannye, adoi..mmg jakun btul. Ok, malas nk cite pasal negara org. Biarkan kite bangge akan negare sendiri. Lgpon, sepnjg2 jalan kt sane, all I thought about was going back home. Tapi rumah tgh renovate, so xbleh la balik. Hehehe...cmne la agaknye rupe rumah tu bile dh siap eh? I wonder~

Malas nk upload gmbr, byk sgt. Malas nk edit gak. Kalo nk tgk...mintak~ Hehehe..

***

Saye jeles sebenarnye dorg pegi Bandung Games. Nak pegi jugak. But saye xnk pegi sebab netball. Saye nk pegi sbb bowling. Kalo tahun2 akan dtg ade lg aktiviti cmni, and saye free waktu tu...saye nk join jugak! xkire... :p. Walaupun dh due kali pegi Bandung, tp saye nk pegi lg. :D

***

Knpe saye antara yg "randomly terpilih" utk jawab soklan2 waktu accreditation tu? Saye bukan tau pape pasal university tu. Adeh, abes la. Dh la kne study utk integration, skrg kne study skali psl universiti la plak...sibuk tul!

Ok, thats all for now.

Sunday, 3 October 2010

Eee..ngade2! Pang kang!

Assalamualaikum~

Saye rase xbest bile masuk 2nd year of medic ni. Nak tau sebabnye? Sebab university ter"cinte" saye tu pandai2 je nk tukar system tibe2. Skrg saye kne study je spjg mase. Cais! Penat la cmtu. Dulu penat satu week je. Skrg kne penat 4 weeks. Cais! Penat otak den.



Pendeknye entry~ Ahaha...biarkan!

Friday, 24 September 2010

Wow..

Assalamualaikum....

Wow, lamenye xupdate.
Malas nk update la.
Nk upload gmbr?
Nak cerite psl ape this time?
hmmmm~

Eh, lupe plak. Happy birthday to my emo sister. Jgn emo2 dh. xbest la. sakit kakteh asyek kne tumbukan padu achik...huhuhuh. kasihanilah kakteh! :P

Sunday, 5 September 2010

Tu bidu bidu raffa~

Assalamualaikum...

Haaa...selepas beberape bulan xmelayan cite korea, akhirnye saye jumpe satu cite korea yg bagi saye sangat best. Tajuknye ialah My Girlfriend is A Nine-Tailed Fox/Gumiho. At least until now la. Xtau la in the future episode best lagi ke x. But hopefully best la smpi ke ending2nye. :D *btw, to akma: jgn tgk cite korea lebih2 dr aku! hihihi...aku jeles!*

This series is about a man who meets a girl who is actually a gumohi, a legendary nine-tailed fox that allegedly eats livers of humans. He (Lee Seung-Gi) is indebted to the girl (Shin Min Ah) coz she saved his life by loaning her precious bead to him in order to keep him alive and well. *cm buat synopsis plak...ahaha*

Saye rase cite ni sgt comel dan original. Saye bukanlah pengkritik yg professional. So, dari segi plot segale macam tu saye xleh nk judge from a professional point of view. Tapi bagi saye, ia amatlah menarik dan saye tertarik utk terus menonton walaupun series ni sedang airing. It means saye kne tunggu a week sblum episode2 seterusnye kuar. Patience tu! Huish. Lagipun leading actress die sgt comel walaupun die dh 26 tahun in real life *saye pon nmpk lg tue! Cais!*. Lee Seung-Gi pny lakonan pon bleh thn la~ Menjadi jugak walaupun die agak dense! Ahaha...Watak protagonist, as usual...membuatkan org rase sakit hati/menyampah/rase nk tumbuk, pang2 die. Tu la sape suh jd protagonist! Padan muke!

Xdilupekan...lagunye diputarkan berkali2 dlm cite tu is stuck in my head. And saye xpuas duk pasang lagu tu di itunes ni. *Oh btw, ade itunes baru~ Kurang lawa dr dulu tapi baru la...ok la not bad* Tu bidu bidu raffa~ hohohoo...Serius lgu tu best! :D *Fox Rain by Lee Sun Hee*


Hohoho...Xsbr nk tunggu episode akan dtg. Hish! Suspen2. Ni adalah akibat dari kebosanan melampau xtau nk buat ape every day. Dari asyek duk tido je, ade la sebab lain utk saye menghadap laptop ni ha...Huhuhuh~ :p

Tuesday, 24 August 2010

200th...

Assalamualaikum...

Haaa....ni post saye yg ke 200. Walaupun bukan exactly the 200th entry yg dipost tapi...same la tu kan. Banyak draft yg xjd dipost. Dibiarkan hidden from the outside world. Biarkan mereka.

So hari ni, saye tibe2 teringat zaman sekolah menengah di waktu upper form. Di sekolah tu, setiap hari sebelum tidur/lights-off kitorg akan berkumpul ramai2 di dataran tengah2 blok aspuri and membace surah Al-Mulk atau surah Yassin beramai2. Bile dh abes, sorg bangun mengetuai bacaan doa di mana yang lainnye mengaminkan. Dan diselitkan jugak Doa Rabitah Hati yang dibace beramai2. Lepas selesai doa, disambung dengan pemberian tazkirah pendek buat renungan sume sebelum tidur.

Haih...rindu sungguh zaman tersebut. Saye yang dulunye xpenah hafal surah Al-Mulk trus bleh hafal surah tersebut. And saye pon rase best bile kitorg berdoa ramai2. Ade yg tempo cepat sikit, ade yang lambat skit...kadang2 tu smpi tunggang langgang jadinye. Tapi ade times jugak yg kitorg nmpk sgt united. Seniors and juniors. :D

Kalo ade yang tertanye2 cmne agaknye Doa Rabitah Hati yang kitorg bace tu...ni die saye sertakan. Kitorg bace dalam bahase Melayu la. Bagi paham. huhuhu :p

Hati ini telah bersatu
Berkumpul di perut bumi-Mu
Hati ini telah berpadu
Bersatu memikul beban dakwah-Mu

Hati ini telah mengikat setia
Untuk mendaulat, untuk menyokong
Syariat-Mu di alam maya
Maka Ya Allah, eratkanlah ikatan yang ada...

Kekalkan kemesraan yang ada
Tunjukkanlah jalan yang benar
Tunjukkanlah dengan cahaya-Mu
Tiada malap terangi alam-Mu

Hidup suburkanlah dengan ma'rifat-Mu
Tapi jika ingin mematikannya
Matikanlah sebagai syuhada'
Dalam perjuangan menegakkan agama yang mulia...


P.S Piqa2, masihkah kau ingat? ahaha

Monday, 23 August 2010

Saye rase mereka tu sume penipu...

Assalamualaikum...

Hohoho...lame sungguh xupdate blog. Best je duk rumah xbuat ape. Cet! Bosan! Asyek tido je. Bengap kang padan muke...eh, tibe2 rindu kt kucing yg namenye Bengap tu. Kucing Parsi yg slalu singgah rumah kitorg ni sombong2 belake. Panggil skit, lari...cais! Takut org pegang bulu gebu die la tu. *mengarut lg..gara2 kebosanan..xde cite lain~*

Sebenarnye parents saye xbagi tulis blog ni. Dorg xbagi saye tulis pasal diri saye. So, kne tulis pasal org lain la nmpknye. tapi xleh masukkan ape perasaan saye pasal org lain tu. Marah ke, suke ke, benci ke, meluat ke, menyampah ke, cinte ke, angau ke, etc3~

Ape je yang tinggal utk dickpkan? Hahaha...lawak2, sebab saye ckp psl bnde2 yg saye senaraikan di atas td je. Oh, amatla bosan rupenye blog ni. Xpe. Biarkan. Xperlu hot pon. Biase2 sudaaaa, ye dak?

Ok, kebelakangan ni apsal la ramai sgt org asing tanpa izin asyek add saye di YM? Mane dorg dpt YM saye ni? Kalo ye pon nk promote diri, xyah la kt saye. Buang mase je. Kalaupun anda bernasib baik diadd oleh saye accidently, akhirnye anda akan didelete jugak. haih...manusia3~ Bermacam2 ragam. Pusing saye memikirkannye. *Nk pikir ape ntah?*

Pastunye, apsal ramai sgt yang tipu saye ni? Tu yg kt chatbox tu. Saye tau anda sume xbace pon blog ni. "Heyaaa i am here at last"? Eleh! penipu. Macam la die susah payah nk cari blog ni smpi cmtu skali reaksinye bile dh jumpe. Penipu! Cais! Pastu buh link nk promote bnde die. Saye xkan click!! Saye xkan! Selepas kejadian mengeklik link yg diberi oleh kawan2 and kuar gmbr hantu menjerit tu... *which happened to my sister yesterday and she forced me to close the window coz she was too scared smpi takut nk naik tingkat atas sorg2! Cais!* saye sudah tidak percaya kepada sebarang link mengarut yg anda antar. Best ke, xbest ke, ketinggalan ke saye kalo xbukak...biarkan! Let me be the judge. Sape yg distribute gmbr hantu menjerit tu mmg patut diberi pelempang/penumbuk laju2/kuat2/padu2 oleh saye. Xkire! Kecik2 tgn saye pon sakit tau kalo ditumbuk. Sape yg buat gmbr tu dan yg menjerit sampai nk pecah gegendang telinga saye mase first time dengar tu *pakai earphone sumbat plak tu!* mmg nk kne dengar jeritan sonic boom dari saye. Ingat hang sorg bleh jerit? Tumbuk kang, dush3!!!

Haaa. ape ntah saye mengarut di pagi hari ni... hadoi la! Mimpi ape ntah td. Menarik tapi xingat psl ape. muahaha...


P.S Saye xleh stop ckp psl ape yg saye rase...atas ni sume dh masuk ape yg saye rase. Haish. Ibu, mintak maaf~ Saye xleh stop. huhuhu

Sunday, 8 August 2010

Ice Cream!!!!

Assalamualaikum...

Ade someone penah tny saye..."Kenape sejak kebelakangan ni ko suke ice cream, Iqin?". Let me answer your question here. Bukan sejak kebelakangan ni, tapi sejak DULLLUUUUUU lagi. Sejak saye tinggal di Penang lagi. Which is dari saye darjah 4 or maybe earlier than that. Saye pon dh xingat sejak bile saye terlalu suke ice cream ni.

Dulu di Penang, Paddle Pop bergerak sentiase lalu depan rumah saye. Dengar je theme song die, saye jerit..."MAMA, NAK AISKRIM!!!". And mak saye yg begitu memahami jiwa kanak2, die pon hulurkan beberapa keping duit seringgit utk anak2nye bli aiskrim yg mereka gemari *saye pengaruh adek saye makan aiskrim tiap2 ari...ahaha*. Bile ade aiskrim baru, kitorg akan try. saye ingat lagi ade satu aiskrim Paddle Pop ni, waktu tu ia merupakan aiskrim pertama yg berisi "syrup" *saye xtau ape name die* di dalam. And saye jatuh cinte ngan aiskrim tu, so akan bli aiskrim same every time saye berhentikan Paddle Pop bergerak tu. Aiskrim luarnye warne hijau, di dalamnye warne merah...sedap~

Bukan Paddle Pop je yg saye berhentikan. Mat Kool bergerak pon saye berhentikan. Yang penting die aiskrim. xkesah la brand ape pon. Mat Kool monyet pon ade yg best. Xingat la name2 mereka. Dh lupe sebab dh lame xmakan aiskrim batang. Mase pegi kedai2 runcit/serbaneka...saye serbu peti aiskrim dulu. Amek aiskrim traffic light. Yang ade warne hijau, kuning n merah tu. Yum2. Hisap2 sampai hilang warne2 die. Hihihi...

Oh, teringat plak. Ade satu mase tu yg saye gile bli aiskrim dalam cup yg ade patung hello kitty. Sebab nk kumpul banyak2. Ntah brpe ratus duit la gune nk bli aiskrim2 tu. Haih la Asyiqin~

Di rumah pon, sentiase ade supply ice cream especially vanilla, preferably with chocolate chips...yum3!!! Kalo pegi supermarket, nampak ice cream, bli yang besar2. hihihi. Kadang2 bukan satu, tapi due bekas. Sorg nk yg ni, sorg nk yg tu...so the solution, bli je sume. Haaa~

Banana split!
Yum3...nk makan banana split~

Vanilla with chocolate chips...HUHUHU!! Mau!!

Oh ice cream...penyejuk tekakku~
Jgn ckp saye baru suke aiskrim! Saye dh lame suke...cume skrg je yg saye tunjukkan.

Saturday, 7 August 2010

The Chosen One...

Assalamualaikum...

Semalam saye check2 news feed kat fb dan suddenly I stumbled upon a video by Maher Zain. His new music video for the song The Chosen One. Lagu tu diinspirasikan oleh Nabi Muhammad SAW, sifat-sifat serta ape yg diajarkan oleh nabi kite. Mari kite tgk music videonye...


video


I actually cried while watching the video. Saye tibe2 rase nak berjumpe dgn Nabi Muhammad SAW. Saye rase cm saye perlukan nabi kite waktu ni. Sume ajaran adalah sebagai panduan untuk kite lead kehidupan kite. Amar makruf nahi mungkar. Alangkah bagusnye kalo saye dapat mengamalkan setiap perbuatan saye tu untuk mendapatkan keredhaan Allah. Knpe saye slalu leka? Terlalu pikirkan keduniaan. Selalu lupe ape tugas kite di dunia ini. Kalo terkena musibah, kite maki hamun dulu sebelum ingat Allah. Bile dpt ape yg kite nk je baru kite ingat Allah. Adoi, terlalu jauh kalo nk dibandingkan. Hinanye saye di muka bumi ni.



*I still have many things to learn*

Friday, 6 August 2010

*GRINNING*

Assalamualaikum...

Sadly, I can't put a smiley in the title. I really want to put a smiley with the big grin. That's what I want to give everyone right now. I feel so blessed. I feel so grateful. I want people to feel the way I feel right now. Hmm..

I've officially completed the second semester of medicine. And now that all the results are out, I am relieved as exam week went not as good as I expected it to be. I had to pinch and slap myself on the face to stay awake. So much to read, understand and remember all those medical terms, mechanisms, chemical reactions, enzymes, etc...yet so little time.

To those who passed the exam, congratulation! To those who haven't yet pass the exams, don't worry...you still have second chance. Do well! Don't despair and never lose hope~ Mistake is the best teacher. Failure is not the end of the world *saye penah tulis ayat ni, xpe la mengulang eh?*

***

Selame ni, saye teragak2 nak menulis tentang results, exam, her segala macam. Saye risau ade yang terase, ade yg tersinggung, mungkin ade juga yang katekan saye riya' takabur. Biase la kn, ade yg do well in exams and ade yang tersadung sikit, and ade jugak yang terjatuh trus ke tanah. Saye xkate saye cemerlang dlm pelajaran, mungkin blum penah her, blum penah remed...dan jelas skali saye xpaham perasaan orang yang penah kne/slalu kne her. Dengan blok yang sedang berlangsung pon xterurus, tibe2 kne her/remedial blok yang lepas. Lagi xkeruan kalo saye berade dlm tempat korg. Bukan bermaksud saye xkn rase perasaan kne her/remed, maybe one day I will...tapi saye doakan kite sume xperlu amek her sume tu.

Secare umumnye, kegagalan itu bukan bermaksud untuk menjatuhkan kite tetapi untuk menguji kekuatan/kemampuan kite untuk bangkit kembali setelah terjatuh tersadung dalam perjalanan untuk berjaye. Kite perlu kate2 semangat dari org lain, support, sokongan padu...tapi jgn bergantung harap pade itu sahaje. Timbulkan rase mau bangkit kembali itu dalam diri kite sendiri dulu, barulah wujud asas/dasar/basic/akar kepada ape yang kite nk bine/tubuhkan/capai. Kalo dh mmg xleh sgt, try fikirkan mase depan kite, ape yang kite nmpk? Di mane kite waktu tu? Cmne carenye kite nk capai mase depan yg kite bayangkan tu?

***

Saye dh tersasar jauh dari ape yg saye nk tulis pada awalnye but it's okay... Ape yg saye nk sampaikan awalnye dh jadi kurang penting/xpenting lgsg.

Walaupun saye bukan pemberi kate2 semangat yg berjaye tapi just know that I've tried. Hope that ape yg saye bebelkan di atas memberi kesan positif kepade at least seorang di luar sono kalo bukan berpuluh2.

***

Ramadhan bakal menjelma. Marilah kite menyambut kedatangan Ramadhan dengan tangan dan hati terbuka. Bulan untuk kite mengajar diri utk menahan nafsu. Bulan pahala amalan kite dilipatgandakan.

xawal sgt kn? :)
Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak!!!

***

Happy holidays! Kepada yg pulang ke rumah masing2, sampaikan salam saye kepada parents anda *mcm la saye knal mereka*. Have a safe flight.






*Awal2 saye tulis entry ni, saye tgh happy...but di pertghan saye jd unhappy~ :'( *

Tuesday, 3 August 2010

Breng..breng..brengsek!

Assalamualaikum~

Saye rase sangat sangat sangat sangat sedey, geram, menyampah and rase cm nk sekeh je org tu. Geramnye! Okay, kisahnye adalah tentang...exam skill lab pemeriksaan fisik abdomen. This time, saye sangat kecewa. Terkilan dengan dosen tu. Tolong la jgn gelak sinis. Sakit hati~

Memang saye xpatut salahkan dosen dan mmg mungkin salah saye sebab xbelajar btul2. Mase skill lab xconcentrate btul2. Tapi, knpe lain dosen lain carenye? ade variety eh care pemeriksaan? Ginjal bleh kejap sini kejap situ eh? Hmmm, maybe ye kot. Tapi die bleh terinjak jauh sgt ke? Haih. xtau la saye. Sorg ajau ni, sorg lagi ajau tu. Kalo ade 13 dosen, make ade 13 care pemeriksaan? Ces! Mane satu yg btul? Sorg tekan after inspire, sorg tekan after expire. Mane satu yg btul ni? Pastu org tanye, xnk jawab! Ces3!

Palpation salah, percussion pon salah. Kalo xsilap, saye buat same cm dosen ajar aritu. Mungkin gak sebab OP saye tu keras benau perut die. Nak tekan pon xleh. Keras cm tulang. Nak cari costo-vertebral angle pon xjumpe. Adoi la. Xpe2. Ni ujian. Kuatkan semangat Asyiqin! Failure is not the end of the world. Kang mase koas lagi teruk dr ni. Bersedia je la ye Asyiqin. Kawan2 sume. Mungkin ade yang lebih teruk dari ape yg saye kne ni, dan skrg saye paham knpe mereka menangis dan sedey dan sebagainya.

*Saye confirm saye fail!*

Dah, mari kite fokus kat exam seterusnye. Anatomy praktikum. And then, anatomy teori and histology and integrasi. Yosh!

Monday, 2 August 2010

Recharge!

Assalamualaikum....

Bermulalah sekali lagi minggu exam buat mahasiswa-mahasiswi comel2 kt U kitorg ni. Dan berjaga malam, bersengkang mate, burning the midnight oil tu mmg perkare biase buat medic students lagi2 yang belajar byk bnde dlm mase yg singkat cm kitorg ni. Ibarat tgh speeding kt highway naik kapchai. Macam nk lari dr polis sebab xde lesen *ape yg saye mengarut ni?*.

Ape yg saye nk cerite hari ni ialah kisah saye berjage bukan setakat malam, tapi pagi, siang, petang, malam, then continue ke pagi keesokan harinye *exam* and sampai la ke saat saye menaip ni. Kalo dikire2, congak2 dlm otak...ade la dalam 30 jam ++. Manusia xsepatutnye berjage selame itu. Tapi saye, seorang manusia, part alien part vampire...telah dengan paksarelanye xtidur buat satu jangka yang sangat lama same cam jangka waktu orang lain tidur bangun 3 kali kot *on average...kononnye*. Kepenatan itu xterkate. Sampai nk turun tangge pon terketar2 kaki. Naik tangge, lagi la! Rase cm daki gunung Everest kali due. Takat jalan datar tu pon nk terjatuh2, tersadung sane sini...nasib baik xtergolek depan org ramai. Malu kot. Mate nak bukak pon kne pakse. Sebab berat sungguh kelopak mate tu. Gravity took over. Hee...

Ntah knpe semalam sangat giat study. Mungkin sebab bahan SANGAT banyak walaupun xde la susah sgt kot kalo dibandingkan dengan neuroscience, cardiovascular, etc. Tapi disebabkan kuantiti die yang banyak menyebabkan kitorg terpakse amek mase yang lebih lame dr biase untuk memaham dan menghafal bahan2 tu. Mase study tadi pon sampai tersasul2, tunggang terbalik terms2 sume. Hemoprotein jadi "hemotropin". NADPH jadi "DAPNH". Otak bermain2 ngan tuan die. Tibe2 jd dyslexic. Mungkin saye ade ability untuk bace tulisan Greek like Percy Jackson. Hmmm~ Ok, stop mengarut! Tapi seriously rase sangat la xbest bile xcukup tido ni. Setiap sel rase nk memberontak. Sume nk stop functioning tapi xleh sebab nnti mati la saye. Saye rase ade keperluan untuk saye bergerak all the time to make sure yg sel2 xberhenti bekerja. *Ye, saye tau, patutnye simpan energy, ini tak! pergi buang energy lagi ade la* Tapi kalo xbergerak, serious akan blackout trus. Itu la first time saye rase cm nk pitam. Xpitam pon. Cume lembik cm sotong je la. Tadi pon sikit lagi nk jatuh depan Afiq. Huhuhu...

Bayangkan saye yg mmg asalnye xstabil waktu normal, kalo cm tadi...lagi la xstabil! Terhuyung hayang jugak nk jalan. Nak angkat bag kecik saye tu pon xlarat. Rase cm angkat batu. Haih. Xbest2! Walaupun ni bleh dikatakan latihan untuk on-call kelak...tapi saye xrase kite perlu pakse diri smpi cmtu skali. Even doctors sleep.

Moral of the story: Jangan la pakse diri buat something yang anda rase anda xmungkin mampu buat. Don't overwork yourself. Kalo rase bleh angkat bag 300 gram je, oleh itu bawak la bag 300 gram je. Xyah la sumbat smpi jd 3 kg just nk practice utk weight-lifting. Kalo rase bleh stay up sampai kul 1 pagi je, maka stay up sampai 1 pagi je la...xyah lebih2 sampai xtidur lgsg. Kalo otak xsegar pon ape gunenye, ye dak? Sume bnde yg kite bace pon eventually akan terbang melayang and kite end up kne bace balik. Kan dh rugi~ Rugi tidur. Rugi tenage. Rugi mase. Haaa...Banyak tu! Seperti yg saye berjuta2 kali berazam utk berubah, tapi xjd2...jgnla procrastinate. Kalo rase ade mase, gune mase tu wisely! *pandai plak Asyiqin nk nasihat org padahal diri sendiri huru hare*


Huish, rase cm nk tido lg...xpuas tido 2 jam td sbb still penat. Muscle ache! Kne tido 16 jam. Baru best~ Tido lame2 pon xleh gak, xtido pon xleh gak. Kang kne bebel lg...hihihi~

Saturday, 31 July 2010

Hahaha...

Ni ha...dah lame sgt xberblogging dlm english..make jd cmni. Kalo xnmpk, sile klik pada gambar utk tgk gmbr yg lebih jelas...



*ini merupakan previous entry saye post yang ditranslate ke english menggunakan gugel translate. Mmg xde keje. Ni la die keje org yg stress belajar sepanjang hari tp xabes2 lagi 5 muke surat dr kul 3 ptg td...Haih!

Friday, 30 July 2010

Geli hati dan perut.

Assalamulaikum...

Skali lagi pencil menghilangkan diri.
Ntah knpe saye xtau.
Mungkin die rase saye telah menyeksa die selame ni.
Cari atas katil xde, dlm buku xde, atas meja xde, di sebalik telinga pon xde, bawah katil, atas katil org lain, bawah laptop, dalam bekas makanan, dlm pencil case..sume xde!
Lame jugak la mencari. Dh nk tension dh sbb mmg xleh study kalo xde pencil.

Saye dh pikir nk kuar pegi CL dh untuk bli pencil baru. But....jeng jeng jeng~


Rupenye diselit di rambut~
Of all the places...di situ die menyorok?
Bagus benau! Men hide and seek mmg die menang la.

Aiseyman. Ok, bleh sambung study now! yeay~

Wednesday, 28 July 2010

Hari Serabutku...

Assalamualaikum...

Haaa...hari serabut. Jgn dibilang perkataan ini di depan aku, akan ku lempang die! *ahaha...xde la. saje je. xbrani pon nk lempang sape2* Seperti biase, saye dan PBL + makalah mmg bukan sehati sejiwa. Kami adalah dua garisan parallel yang xkan pernah bertemu. Saye xpernah rase excited bile PBL. Masuk je ruangan PBL tu, muke confirm masam. Nak senyum pon macam perlukan 3 tan energy utk muster up a smile. PBL 1 saye sentiase dalam keadaan xbersedia. Dengan ilmu xcukup segala macam, itu perkare biase buat saye. *I know, this has to stop! Anjakan paradigma!* Sentiase mendiamkan diri, malas nk bagi pendapat. Memang xde pendapat utk diberi pon sbb asyek2 blur. Dh berjuta2 kali PBL pon still xtau nk buat analisis masalah. Still xreti nk buat hipotesis, alih2 ayat same je sebab malas nk berdebat2. Nak buat rumusan masalah pon susah. *saye merujuk semua ini kepada diri saye dan bukannye ahli grup yg lain, sekian*

Then, selesai PBL 1. Kne buat makalah dan slides OHP/ppt utk presentation. Haaaa....ini yang mmg torture sungguh. Nak mule tu susah btul. Even ade semangat berkobar2 nk siapkan makalah the day PBL 1 tu selesai, mmg xkan tersiap la smpi la malam/pagi sebelum PBL 2 tibe.*Again, ini saye dan bukan org lain* Ramai je yang 3, 4 hari before PBL 2 dh siap makalah masing2. *Jeles!* Bile saye nk cmtu? Haih! Procrastinate is my middle name. Hahaha... Banyak tul dugaan dari kiri kanan atas bawah depan belakang. Lengah2 sebab tau ade mase lg. Mmg nk kne lempang! Ntah2 dh lempang pon xsedar lg. Kne lempang 3 kali then.

Semalam merupakan hari yang paling memenatkan untuk semester ni. *sume hari pon saye ckp penat, ntah pape!* Kitorg mule buat makalah hari isnin padahal PBL 1 hari rabu lepas. And PBL 2nye, hari rabu this week *arini la*. Memandangkan mmg dh xcukup mase, kami bertindak suatu yang kami blum pernah buat sebelum ni. *tong2! hihihi..saye xpenah buat. xtau la org lain cmne* So saye buat one part. Part saye je dh sampai 23 muke surat. Saye ni jenis kompleks...so, sume bnde pon masuk sbb sume rase cm important. Pikir punye pikir cmne nk pendekkan tapi xleh gak. Akhirnye saye just kurangkan space die. So that isi same banyak tapi dlm muke surat yg lebih sedikit. Maksudnye satu muke tu lg padat la.

Haaa..then, tibe masenye mengumpul data2, info dari org lain pulak untuk dicompilekan. Dh compile, kne edit plak. Mengedit tu je mengambil mase semalaman. Dapat tido pon brpe jam je. Mate dh berat, OHP xbuat lg. Makalah xsiap lg. Penat3! Kul 2.30++ pagi, kitorg mule buat slides OHP. Banyaknye xterkate. Tu pon dh singkat sesingkat singkatnye! Sebelum ni cume 5, 6 slides tapi arini 14 slides. Siap buat slides dlm kul 6.00 pagi. Mandi x lagi. Makalah xprint lagi. Mmg serabut! Then teringat...pendahuluan dan kesimpulan xbuat lg! Cmne ni? Tambah keserabutan. I'm not proud of all of these but mmg no other way dh. T***! Tu pon xsiap lg completely. Cover xbuat lg...daftar isi...daftar pustaka. Haih Asyiqin~ Ape nk jadi ni?

Bile agak2 lbih kurang siap *sbnrnye xsiap tapi ingat nk buat gune pen je* so saye nk print la. Dah pasang printer sume, plugged in. Sambung ngan laptop. Tekan "Print". Start printing...sehelai, due helai...tup! Hilang bunyi printing. Check2. Ces! Plug tercabut. Kne restart. Print balik. Sehelai...setangah helai...tup! Skali lagi. Ces3! Tercabut lg! Grrr! Restart balik. Mule print tapi amat sgt lambat. Check2...pada "Attention! Black" menyale2 menandakan ink hitam dh abes. What? Bukan aritu baru tukar ke? Aisey! Ape nk buat? Ape nk buat? Jam dh kul 7.26am. PBL start kul 7.30am. Sian Piqa terpakse tunggu saye siap2. Oleh itu, terpakse print kt kedai sblh kampus. Cari pendrive untuk masukkan file. Ade 4 pendrive yang saye simpan kt satu bekas atas meja but somehow arini sume tu hilang! Where did all of them go? Sape pinjam? Sume empat2 hilang? Nak pinjam yg Piqa, die tertinggal kt bilik org plak. Haih! Masalah3~

Arrgghhh!

Then, saye cari balik takut terlepas pandang. Sebab slalu kalo kalut2 cmtu sume bnde yg dicari xnmpk walaupun depan mate sendiri. So, scanning bekas tu berkali2. Kais2 mane tau tersembunyi belakang penanda buku ke...still xde. Rupe2nye ade dlm bekas satu lagi, syiling2 nyorokkan pendrive kecik saye tu. *pendrive tu sgt kecik!* Ok, transfer2. Then, lari ke angkot! Angkot dh nk pegi, saye jerit...Tunggu3! Die berenti, kami naik. Die pecut smpi kampus. Piqa ke ruangan skill lab, saye ke kedai. Lari lagi...smpi situ. Astaghfirullahalazim...RAMAINYE ORG! Mase tu dlm kul 7.35am. Alhamdulillah ade Hani kt situ, saye potong line bagi pendrive je Hani yang kt depan. *maaf kpd mereka yg saye potong line~* Then tunggu lagi. Nak print...nk jilid. Selesai sume tu kul 7.45am. Dh lambat!

Lari pecut ke kampus tapi xcukup tenage nk lari naik tangge so tunggu lift. Smpi tingkat tige, kuar lift pecut naik tingkat 4. Smpi ruangan skill lab saye. Alhamdulillah tutor xdtg lagi~ Saye yang tercungap2, krusi plak xcukup. Cilok je la kerusi luar tu. Duduk. Berkeringat abes sebab lari2. Dh lame xriadah. Stamina xsetinggi dulu2. Beberape minit lepas tu, tutor masuk.

Then, mule la PBL 2~ Saye tunggu turn. Kne present pasal mekanisme pencernaan sahaje. Alhamdulillah yang saye kne present tu adalah part yang saye buat. So, ade la jugak persediaan berbanding yang lain tu. Kalo kne present enzyme or hormone or struktur...mmg habes saye. Tercengang je la jawabnye. Saye perhati sorg2 present. Mesti ade "aaa..". Saye pikir, knpe sume org mesti "aaa.."? Saye ber"aaa.." sekerap tu ke? So, saye kuarkan handphone, record waktu saye buat presentation. Nampaknye, saye pon ber"aaa" jugak. Cis!

Kul 9.40am baru selesai PBL 2~ Alhamdulillah. Bleh la saye tido~ ahaha...Wow, bestnye hari saye! Exciting! Exhilarating! Lepas ni tgk Inception plak. Yeay!




P.S Buat Asyiqin in the future, sila la jgn buat cmni lg! Skali sudah. Jadikan ini sebagai teladan.



~sekadar catatan harian buat peringatan/teladan/kenangan~

Thursday, 22 July 2010

Kawan...

Assalamualaikum~

Hmm, bab kawan ni mmg menarik sebenarnye. Ade banyak jenis kawan dalam dunia ni. Xtau la the exact number but ade la beberape. Antaranye, kawan biase. Ade jugak kawan baik a.k.a. best friends/besties and kawan pure2 pon ade jugak. Pokoknye...berjenis2 lah. Ade yg ntah bleh panggil kawan pon ade gak.

Knpe tibe2 saye nk ckp psl kawan ni? Hmmm, mungkin ade kaitan dengan reunion yg dibuat baru2 ni oleh kawan2 saye mase sekolah dulu. Terdetik jugak psl topik ni every time saye bukak fb. And bile duk dlm bilik. And mase dgr berite gmbire or berite sedey. Xdilupekan mase dalam kesusahan dan juge kesenangan. Sape yang xperlukan kawan? Kalau diikutkan, semua orang perlu kawan. Cube bygkan hidup tanpe kawan, sepi je. Xleh nk gelak ketawe, xleh nk kongsi2 berite gembire/sedey. Kawan ni memainkan peranan yang sangat penting dalam hidup *bg saye la*. Of kos la, bak kate ayah saye..."family comes first!". Yes, family always comes first. Mereka itu xboleh diputuskan hubungan sebab mempunyai talian darah. Mane bleh senang2 nk putus hubungan keluarga. Tapi kawan tu ade bagusnye jugak. Seperti yang saye kate tadi, xde kawan...sepi la hidup *xsemestinye la tapi selalunye cmtu~*.

Saye xnk ckp psl care nk pilih kawan. Masing2 dh besar...pandai2 la cari kawan ye. Kriteria ape yg bagus dibuat kawan. Buat la pilihan bernas anda sendiri. Who am I to judge?

Sebenarnye, saye nk ckp psl kawan baik. Selame saye bernafas ni...berape kerat je yang saye panggil kawan baik. Tapi bile dipikirkan balik, ape yg membuatkan org2 tertentu ni dikategorikan sebagai kawan baik? Ape qualificationnye? Hmmm, saye pon xtau. Masing2 ade requirement tersendiri utk copkan kawan mereka tu kawan baik atau biase sahaje. Mungkin kawan baik tu adalah mereka yang kite dapat kongsikan segale2nye *ikut batas la*. Dapat berite gembira, kite trus rase cm die org pertame patut tau. Rase sedey or down, die org pertame yang datang console kite, jd tempat mengadu, xjemu mendengar complaint itu ini. *Of kos, baik atau buruk...Allah tempat pertama kite mengadu dan memanjatkan syukur above everything else*

BFF!!!

Saye rase cm saye rindukan zaman sekolah rendah. Mase tu saye ade kawan baik yang sangat3 baik dengan saye...slalu pegi rumah *rumah kitorg jauh2*. Buat homework bersame, buat assignment bersame, riadah petang2 bersame. Macam mane nk dpt kawan cmtu? Die jujur ngan kite, walaupun sepatutnye menghiris hati dan jiwa tapi kite dapat terime dengan hati terbuka...xde rase tersinggung langsung. Die ckp dengan nada kasar atau xsedap didengar pon, bagi kite die ckp cm biase je. Mungkin ade org kate, sbb dh lali. That's y xrase pape. Tapi kami berkawan baik dan share everything baru setahun lebih tapi saye rase cm dh kenal die berpuluh2 tahun lamenye.

Lepas dari time sekolah rendah tu, saye rase cm saye xkn penah dipanggil kawan baik oleh sesiape. Mmg xlayak pon xpanggil kawan baik. Sebab saye ade masalah dalam sharing. Ye, saye tau..sharing is caring. I care about my friends tapi sometimes saye perlukan seseorang yang dapat simpan rahsia saye sebagaimane die perlu simpan rahsie negara, rahsia yang melibatkan hidup dan mati. Rahsie yang hanye kite berdua saje yang tau. Rahsie yang special. Bukan nk kate kawan2 saye skrg xreti simpan rahsie...tapi kite perlu meletakkan kepercayaan sepenuhnye kepada seseorang itu dan hal ini sangat susah utk saye lakukan. I can't take the risk.

.::Nak curhat::.
Saye rase cm saye xpernah dijadikan tempat mengadu. Kawan untuk dipinjamkan bahunye *so that org tu bleh menangis la~*. Dh name pon xreti memujuk, harapan la nk jd tmpt mengadu. Tapi xpe. Mmg salah saye. Saye yang cm xmenunjukkan interest dalam segala hal ehwal kawan2 saye. Saye interested tapi bile saye menunjukkan interest saye, mungkin approach tu xbtul sehinggakan dianggap busybody atau mengacau atau menyebuk, etc. Ye, saye tau care approach saye salah. Sume bnde xtau. Xup-to-date atas ape yg berlaku kat kawan2 sekeliling atau dunia itu sendiri. Memang sendiri pny pasal. Orang sedey, xreti pujuk. Mane la layak dipanggil kawan baik, ye dak?

Mari kite tgk matahari terbenam same2~

Xpe la. At least saye masih ade kawan. Itu pon saye dh sangat bersyukur. Walaupun saye tau bukan sume sifat saye boleh diterime oleh kawan2 saye ni, tapi at least mereka sanggup dengar suare saye bile bercakap, pandang mate bile berbicare, balas msg bile b'chatting, kejutkan subuh, masakkan makanan utk dinner, *hopeful* mendoakan saye dlm doa mereka. Thank you kawan2. Anda mmg telah menceriakan hari2 saye. Mewarnai hari saye dengan warne2 pelangi di waktu saye bersedih, jage saye mase saye demam, tolong bile ade financial difficulty *lebih2 plak..hihihi*...saye hargai segalenye walaupun saye xslalu ucapkan penghargaan tersebut. Walaupun saye bukan kawan baik korg, tapi saye anggap korg kawan2 saye yg sgt2 baik...same la tu kn?? hihihi~





P.S. Post ini bukanlah untuk meminta simpati supaye anda sume jadi kawan baik saye. Ini sekadar ape yang difikirkan sejak beberape hari lalu dan tertunda sampai la ke hari ni. Sesi curhat itu tertulis dengan spontan. So, terime je la ok? Tapi jgn kasihankan saye ye! Hidup saye sudah cerah dan gembire dgn adenye korang dalam hidup saye...

Thursday, 15 July 2010

Teleng...Tolong La Sihat~

Assalamualaikum...

Sebentar tadi telah terjadi satu kejadian yang amatlah sedey iaitu Teleng telah dilanggar oleh sebuah kete. Xtau la langgar cmne tapi menurut ape yg jiran depan rumah kitorg yg telah menyaksikan accident tersebut telah melaporkan pade kitorg yg Teleng dilanggar. Saye kuar dari bilik, terdengar org bising2 kt luar rumah. Ape la yg mereka bincangkan tu. Masuk bilik balik, kuar balik tgk teleng terkangkang *xtau word ape yg sesuai* atas lantai. Mulut die terngange. Air liur meleleh. Nak bernafas pon kelihatan sukar skali. Ntah knpe la ngan Teleng. Nmpk cm kaki die patah but xsure. Die nk berjalan tapi xleh nk angkat kaki die. Kaki die bengkak yang amat. Then, die xleh nk tahan dari berkumbah. Kencing pon berdarah. Kami makin risau. Interbal bleedingkah??? Oh no~

Dorg bawak jumpe vet. Teleng didapati hernia. Usus terkeluar dari tempat yg sepatutnye dan masuk ke bagian kaki kiri belakang. Itu sebabnye kaki die bengkak yang amat td. Dan mungkin itu juge sebabnye die xleh tahan dari berkumbah. Internal bleeding memang sah! Kate mereka, bile mereka bgtau yg Teleng kencing berdarah, dr. tu dh bleh agak nasib Teleng akan datang.

Sihat la cepat Teleng ye~ Saye akan bagi awak main2 atas laptop saye...

Oh Teleng, plizz be healthy again. Baru je tadi main2, jgn la sakit2. You must be strong! *ok, pelik plak ckp ngan kucing dlm blog. cm la die bace~* Kami mau main2 ngan awak lg. Kami nk main kejar2 ngan awak lagi. Kami nk bagi awak makan byk2 smpi perut buncit. Kami nk awak kawan ngan Atuk bile Atuk datang. huhuhu...Teleng!!!! T.T

Wednesday, 14 July 2010

Xmo Cite!

Assalamualaikum...

Buat mase skrg, saye xnk cite ape2 kt blog.
Biar ape yg terjadi dlm hidup saye, hanye saye je tau.
Hah! Padang muke!

Friday, 9 July 2010

Saye Mahu Menangis, Kemudian Tidur.

Assalamualaikum...

Okay, saye takkan nangis...but I really want to. Downnye saye rase skrg. Hanye Allah sahaje yg tau cmne perasaan saye skrg ni. Saye sendiri pon xpasti ape yg saye tgh rase. Rase cm nk smack down diri sendiri. I allowed this to happen. And now I'm regretting it.

Exam tadi *Histology and Integrasi*, menyebabkan saye rase nk tumbuk seseorang. Nk tumbuk teleng xleh plak, kang die merajuk xnk main ngan saye. So, tumbuk bantal je la. Histology bukan main payah! Xleh nk payah lg ke?? Okay, sebenarnye soklan xde la killer mane pon, tapi ntah knpe otak saye xleh nk berfungsi dgn baik. Cubaan utk recall balik ape yg dh distudy pon somehow xmenjadi. Nak kate xcukup tidur, cm tipu sgt la sbb saye tido je memanjang.

Contoh soklan..."sel darah yang terkecil ialah leukosit..?"
pilihan jawapan: A. monosit
B. limfosit
C. eosinophil
D. neutrophil
E. salah semua

Haaa, xsusah pon! senang kacang goreng rebus deepfry je. Adek saye pon bleh jawab. *kalo die bljr la*. Tapi sel2 darah tu sume dh berceramuk dlm minda saye ni. Leukosit mane??? Yang saye pasti eosinophil bukan kecil. Yang lain saye xsure. Padahal bnde alah ni dh belajar berjuta2 kali kot. Knpe still bleh confuse, Asyiqin?? Tambah2 bile die kuar word "salah sume" or "betul semua" tu. Rase nk koyak2 je kertas soklan tu. Bile soklan praktikum plak, saye pikir cm nk kuar je dr exam hall tu. Ape yg saye tgh tgk ni??? Saye ade bljr ke? Haih! GERAM!!!

I know I did badly today. Mase tgh exam tu pon, saye dh bersedia utk "Khir" *cmne ejaan die eh? Name cikgu Maths saye bunyi same so saye gune name die*. Dh btul2 pasrah dh. Nak meniru cm xleh. *Ahaha....saye xmeniru. Don't worry~*

Exam integrasi pun 25x4=100 je. Soklan xde la payah mane *okay, saye tipu. Payah jugak, integrasi bile je yang xpayah?* kalo bace and paham tu bleh je nk jawab...kot. Saye seriously rase cm sume yg saye bljr tu xmasuk dlm otak.

Oh, I feel like a failure. *I love this game btw!*


Ibu bape, jika kalian membace post ni...saye mintak maaf awal2. Saye tau saye sepatutnye study *saye xstudy ke?* tapi somehow something is wrong. Mungkin niat xbtul. Mungkin saye xbace bismillah dulu sebelum mule belajar. Mungkin saye mmg belajar ala kadar. Saye akan cube utk turn this around. Dari slalu tak yakin jadi yakin seyakin yakinnye. Dari malas jadi serajin rajinnye. *Kalo bab xtgk movie tu mungkin susah skit kot. Tu dh sebati dlm diri. So I'll skip that. hihihi~*

Haish...bleh ke ni?? I'll try. Little by little. Xleh la nk bededuk trus berubah kn? Gradually...Haa!

Yosh!
I can do it!
You can do it!
We can do it!




P.S Saye seriously xleh jawab exam blok ni. tolong la percaye~ Dan sekiranye ade yg terase ngan post ni. Don't be! It's entirely about me and me alone.

Thursday, 8 July 2010

Tak boleh! Dh try dh!

Assalamualaikum~

Adoi la...rajin sungguh Asyiqin mengupdate blognye time2 exam cmni! Haih. nmpk sgt xde keje lain nk buat. Mentang2 la dh abes exam anatomy yg beng tu.

Ok, saye dh try untuk menseriuskan diri. I really tried. I did, serious! Tapi apekan daye, pipi ni suke mengangkatkan diri mereka dengan sendirinye sehingga menampakkan gigi2 yg xbrpe putih ni. Alahai cik Asyiqin. Senyum itu sedekah. Maaf la ye Cik Fatin. Xleh nk serious la. Payah bona!


Exam hari ni susah! Saye rase cm nk tido je. Xnak pikir! Hehehe~


Oh, smlm saye ade bace satu post ni...and post itu dismpikan dgn menggunekan binary codes. Agak menarik. So, saye pon nk try jugak. Nak kate meniru, memang saye tiru pon. Biau le~

01010011 01100001 01111001 01100101 00100000 01100010 01101111 01110011 01100001 01101110 00100001 00100000 01010011 01100001 01111001 01100101 00100000 01101110 01101011 00100000 01100010 01110101 01101011 01100001 01101011 00100000 01011001 01001101 00100000 01110100 01100001 01110000 01101001 00100000 01111000 01101100 01100101 01101000 00101110 00100000 01010100 01100111 01101000 00100000 01110000 01110101 01100001 01110011 01100101 00100000 01011001 01001101 00101110 00100000 01001101 01100001 01111001 01100010 01100101 00100000 01110100 01101000 01100001 01110100 00100111 01110011 00100000 01111001 00100000 01101100 01100001 00100000 01110011 01100001 01111001 01100101 00100000 01100010 01111001 01101011 00100000 01101101 01100001 01110011 01100101 00100000 01101110 01101011 00100000 01110101 01110000 01100100 01100001 01110100 01100101 00100000 01100010 01101100 01101111 01100111 00100000 01101110 01101001 00101110 00100000 01001000 01100101 01101000 01100101 00101110 00101110 00101110

*gune translator je. xyah susah2 translate sendiri*

Wednesday, 7 July 2010

Serious Mode....

Assalamualaikum...

Saye ditegur oleh seseorang sebab slalu sgt buat lawak beng/bong/bang...And diminta untuk "serius" untuk suatu jangka. Lame atau kejap? Most probably lame la. Tapi permintaan tu cm susah untuk dipenuhi. So, saye tgh cube utk tidak membuat lawak beng/bang/bong lg. Sape2 yang terpakse dengar lawak beng/bang/bong tu, sila cepat2 tegur saye. Saye nk buat perubahan ni. Perubahan yg sgt sukar!




P.S Kalo serius sgt xbest la! Nnti muke berkedut2. Laughter is the best medicine. Tapi bile org dh tegur tu, maksudnye org annoyed la kn...so kite cube la kurg2kn...haih~

Ke"beng"an otak akibat daripada ke"beng"an Anatomy dan Biochem...

Assalamualaikum...

Hari ini merupakan hari yang beng bagi saye. Minggu exam ni la yang badan dan otak xsynchronize. Body ok lagi bleh tahan tapi otak asyek convince body utk shut down. Tibe2 rase ngantuk. Time nk study tu la die nk tutup mate. Time tu la sume bnde kabur. Bace pon xmasuk. Lebih baik tido so that lebih segar kan? Tapi masalahnye, ape pon xstudy lg. Tambah2 paper esok yg killer pny. Anatomy and biochem. Biochem kalo bace 10 kali pon saye xpaham. Lagikan bace sekali. Anatomy plak kne amek mase lame utk paham and hafal. Diktatnye pon sumenye perkataan semate2. Tambah2 la rase nk tidur tu~

But that's not the point. Ape yg saye nk bgtau ni ialah suatu perkare yang sangat pelik dan jarang berlaku pade saye. Hari ni exam praktikum anatomy bleh la dikatekan habis awal sebab urutan diterbalikkan. *sape yg xphm, ignore it sbb xpenting pon* Bile dulu blok2 lepas mule dari no satu smpi no 200++. Skrg mule no 200++ ke no 1. therefore, saye yg dulunye no 133 jd antare org yg bleh thn awal la siap exam. *tapi balik lmbt gak sbb kne tunggu org lain..peh!* So, lepas mereka yg lain tu dh abes bt exam, kitorg pon balik and smpi rumah kire2 kul 12 tgh hari.

Balik tu trus bukak buku sebab risau xsempat abes bace diktat yg penuh ngan perkataan tu. And biochem yg kalo 10 kali bace pon xphm. So, kne la mule awal. Saye pegi bilik si Pinky ni. Bawak la Sobot, diktat, laptop, hp, highlighter, pensel, pen, pemadam, strepsil yg makan pon xjd pape *saye nk senaraikan jugak walaupun xperlu* on one go. Bilik Pinky sgt jauh dan journeynye sgt memenatkan! Ahaha...

So, after bace diktat tu beberape minit...saye tibe2 ngantuk. Mungkin sbb pegi ke hospital *sgt memenatkan!* dan mlm sebelumnye xtido. Tgk jam kul 2.34pm. Saye suh Pinky kejutkan kul 3. Sambil tu saye psg alarm kul 3.00ptg. After tido ntah brpe lamenye *rase sgt lame tido saye tu~* saye terkejut/tersentak bangun. Tgk jam kt laptop...dh pukul 4.37. Saye dgn diktat pon baru bace Bab I: Mediastinum, biochem xbace lg. Saye dh cuak yg amat2!!! Oh my God, dh pukul 4.37 pagi tapi banyak lg saye xbace dan xkuasai! Saye trus amek diktat, skip Bab II: Cor (jantung) and trus ke Bab III. Speed-reading! Dalam kul 5.00++ saye dh abeskan diktat tu. Haaa....ntah paham ntah x. Ntah ingat atau x. Saye sendiri pon xpasti. And then, saye trus smbung bace module utk abeskan biochem yg mmg payah nk paham tu.

Kepelikan2nye di sini berlaku semase saye membace diktat dan module tu. Antarenye:
  1. Loceng rumah dibunyikan oleh seseorang dari luar rumah pade pukul 4.00++ pagi.
  2. Ketua kelompok saye antar message kul 5.00am
  3. Pinky dan purple relax semacam
  4. Hunny masuk bilik Pinky and tny nk pesan bli makan ke x kul 5.00++ pagi
  5. Somehow bleh dgr sume org pny suare tgh2 pagi bute ni.
  6. Cmne saye bleh tido lame sgt??? Lebih 12 jam???
So, kepelikan2 ni terjawab bile Hunny masuk ke bilik Pinky. Selepas die tny kitorg same ade nk pesan mknn ke x...saye rs sgt3 pelik. Mengapekah si Hunny ni nak bli mknn kt perifer kul 5.00 pagi ni??? Perifer dh bukak dh ke??? Ape kne ngan mereka ni?? Start dari situ la saye check jam laptop btul2. Rupe2nye baru pukul 5.26 PETANG! Cmne la Asyiqin bleh jd bengong sgt??? Astagfirullahalazim~

Si Purple plak jahat sebab xnk saye bgtau yg sbnrnye tgh petang lagi and bukannye pagi. Die tau tapi buat2 xtau! Cis la Purple! Saye sekeh awak nnti!

Moral of the story:
  1. Study la awal2 so that xde la berlaku kekalutan cmni lg. *Saye dh berjuta2 kali berazam nk study awal tapi xjd2 jugak..haih la~*
  2. Jgn putus ase walaupun kelihatan cm dh xde peluang. *Adillah and Purple ckp yg dorg akan nangis kalo bnde ni terjadi kt dorg* Tapi bile pikir2 balik, xde gunenye menangis sebab ia xbawak ape2 faedah. Baik bace je diktat n module tu sementare ade mase. Xyah nangis2. Buang mase! Pastu tgk movie xbuang mase, Asyiqin??? Haih!
OK, Asyiqin akan cube utk xjd bengong lg. Back to bace diktat and biochem~
Good luck guys! Selamat berexam...ahaha~~~

Monday, 5 July 2010

Arghhh!!!!!

Assalamualaikum~

Haih la. Sape yg nmpk kejadian yang berlaku pade saye kire2 jam 2ptg td, please n tolong....I beg of you guys to not gembar gemburkan ke orang lain. Kalo xnmpk, great! Kalo nmpk, keep quiet. Xbaik mengaibkan org lain, ye dak?





P.S Huhuhu...malu!!!!!!!!!

Monday, 28 June 2010

iTensed...

Assalamualaikum...

Sebenarnye saye rase bahagia ade org tag saye. muahahah~ This one's interesting. Saye bukan xpenah kene tag. Slalu je tapi malas nk buat. This time, I'll make an exception. Oh, saye copy dari awak ye Asiput. Bangge la anda.

The task:
1. Put your iTunes, Windows Media Player,Winamp & etc. onshuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun! :)

So, let's get it started!!!

1. If someone says 'are you okay', you say?
The Way I Are - Timbaland

2. How would you describe yourself?
I Will Be - Leona Lewis

3. What do you like in a guy/girl?
God Must Have Spent A Little More Time On You - N'Sync
(maksudnye die org alim la ni...ahaha)

4. How do you feel today?
Chemicals React - Aly & AJ
(btul sungguh! Perut duk growling dr tadi...byk acid!)

5. What is your life's purpose?
Thank You Allah - Maher Zain

4. What's your motto?
Vanilla Twilight - Owl City

3. What do your friends think of you?
Like a Boy - Ciara
(cis!)

2. What do your parents think of you?
Remember December - Demi Lovato
(ahaha...kalo my parents xingat, saye nanges!)

8. What do you think about very often?
Incomplete - Backstreet Boys
(very true~)

9. What do you think of your best friend?
Too Little Too Late - JoJo
(ahaha...)

10. What is your life story?
The Technicolor Phase - Owl City

11. What do you want to be when you grow up?
The Devil and My Conscience - The Venopian Solitude
(this is actually my friend's self-composed song...saye xnk jadi syaitan!)

13. What do you think when you see the person you like?
Taking Back My Love - Enrique Iglesias ft. Ciara
(^-^) cm terbalik je...

14. What will you dance to at your wedding?
Hero - Mariah Carey

15. What will they play at your funeral?
낯선 해 - Various Artists
(lagu sedey ni!)

17. What is your hobby/interest?
All At Once - The Fray

17. What is your biggest fear?
Live Like We're Dying - The Script

12. What is your biggest secret?
The Reason - Hoobastank

13. What do you want right now?
What Hurts The Most - Rascal Flatts
(i don't want this!)

14. What do you think of your friends?
Someday (I Will Understand) - Britney

15. What will you post this as?
You Make Me Feel - Westlife
(haaa...sambungannye ade pade title post ni!)

Jgn percaye la lagu2 atas ni. Dalam iTensed tu ade beratus2 lagu tapi brpe kerat je yg saye dgr...
Kalo saye buat shuffle pon, saye sentiase skip ke lagu lain smpi dpt Maher Zain. Saye dengar lagu Maher Zain je (saye xtiru sape2! jgn prsn!). Tak pon Justin Bibir. *ahaha...kidding2~*

Kepade yg berkenaan, anda di-tag!
1. Alma
2. Fatin
3. Ira
4. Yus
5. Misz
6. Faiqah
7. Taty
8. Shahira
9. Anna
10. Sape lagi ni??? hmmm...sape2 yg bace la. Anda automatically jd kawan saye.


P.S Saye tipu! ahaha...beberape soklan je~