Thursday, 2 December 2010

Emosi xstabil.

Assalamualaikum....

Sekarang sudah masuk bulan December. Bagi saye, bulan December merupakan bulan yang sedikit best berbanding bulan2 yang lain. Antare sebabnye, bulan ini la yang selalu cuti sekolah yang panjang. Selain waktu SPM dulu, selame kite bersekolah di sekolah harian, mahupun sekolah asrama penuh, asrama xpenuh/semipenuh ke...mesti bulan December cuti and sume org boleh balik ke rumah/kampung halaman. Boleh duduk kt rumah melepaskan rindu, tgk tv yg selama persekolahan xdpt tgk. *oh, skolah kitorg dulu ade Astro! After prep mlm je serbu kantin tgk CSI New York. Every Sunday pon beberapa org yang minat CSI termasuk the fanatic ME akan bgun pagi2 and pegi duduk depan tv di kantin untuk tgk CSI marathon. Dimulakan dengan CSI: Crime Scene Investigation, kemudian CSI New York and akhirnye CSI Miami. Saye slalu skip CSI Miami sbb mase tu dh nak makan tgh hari and sume org pon dh memenuhkan kantin. :( Alamak, rindunye!*

Ok, back to December. *aha, lagu Taylor Swift. suke.* Saye perasan sekarang ni sume orang pon xstabil emosi dan physical(?) and I'm assuming mereka juga berfikiran seperti saye. I've been missing home since the day I left it a few month ago. Ye, emosi saye juge xstabil. Lagi2 bile ade mereka yang membuat countdown. Ia menyeksa saye. Countdown will only make it feel longer. To those who wait, feels like an eternity. To those who don't, a year could feel like a second. I'm one of those who wait. See? It's torturing!

Tambah lagi dengan pelajaran yang tgh tunggang langgang *yours truly*, PBL yang memberi extra stress, praktikum yang xbest and some personal stuff yang xmenyenangkan. Sume2 tu menambah2kan kerinduan kite pada mereka yg kita tinggalkan di Malaysia. Tidak? If not for you guys, at least I feel that way. Saye rindu semuanya. Saye nak tgk cmne rupe rumah yang telah direnovate tu. Saye berazam nak mengemas smpi nmpk cm rumah2 org yg slalu masuk magazine tu. Kyaaa~ Bestnye kalo boleh. And my mom's been dreaming of having a house like in the magazine. I wish I can fulfill all your dreams mommy~ Huhuhu

Kepada mereka yang tak dapat balik atas kemahuan sendiri atau sebab xcukup duit atau sebab takde tiket flight balik Malaysia yg lagi murah dari Rm500...sile la bersabar ye. Saye xberniat utk membuatkan anda semua jeles yg beberapa dr kami yang dapat balik, tapi saye tau some of you yang nk kumpul rindu tu bagi membuak2 dulu and lepaskan time cuti bulan 2. Kan3? And ade yang malas nk balik banyak2 kali sbb xthrill la. Xrase cm duduk oversea la kalo balik selalu, ye dak? hmm, kalo korg bleh tahan, bagus la. Tapi saye xboleh. :P


Hmmm...saye xtau ape motif post ni tapi just nk ckp yang saye paham knpe ramai yang emosi xstabil lg2 time macam ni. Mungkin jugak faktor yang membuatkan korg xstabil berbeza dari saye, tapi korg mesti ade ingat nk balik rumah kan bile stress? :D Kalo bukan rumah di Malaysia pon, rumah sendiri yg terdekat pon jadila. Home sweet home. Mmg sweet walaupun bersepah cmne pon rumah anda. Tapi di situ la yg membuatkan anda tenang, kan? Haih...dr td saye mengarut je. Baik saye stop. Okay, that's all. Buyyy~

P/S: kepada Almaaaaaaa, saye jeles! I want a pair too! No, I want two! Those yg saye tunjuk tu. :D

4 comments:

tika said...

ohh..sekarang sudah ad..tapi still tidak boleh balik...sbb..sbb..sbb..sbb..parents sy suh belajar berdikari di sini..hehe..tapi..tapi...tapi..sy akan melancong ke..ke..ke..pulau belitong!!!!!!!!!!!!!!yeahhhhhh

Asyiqin said...

Haah. sile la dgr ckp ibu bapa anda. ade byk kebenaran dalam kate2 mereka. Hohoho. And sile la tgkp gmbr byk2 ye. Bleh la kitorg yg xpegi ni dpt tgk keadaan kat sane tu cmne.

alma-chan ♥ said...

hahaha..
beli la due2..
due2 skali..
:)
aku rse lawaaaa due2 yg ko tnjuk tu..
tggu kedai die bkk kat CP k~!
anyway, slmt plg ke malaysia..
kak..nak ole2 :p

Asyiqin said...

heee....insyaALLAH ye Alma, kalo ade duit dalam poket. huhuhu