Tuesday, 16 November 2010

Ntah btul ntah x...*special for Deb*

Assalamualaikum....

Sy telah ditag oleh Debbon..eh silap, Debby yang memakse kitorg menyenaraikan 25 bnde pasal kitorg just for the purpose utk die knal kitorg lbih dlm. Ape la Deb, you nk tau, you tny I direct la. I'll you everything you NEED to know. Sbnrnye, sy xmau org tau byk2 pasal saye but for the sake of Deb yg begging kt kaki I suh tulis, I tulis la ye~ Cian kat Deb. kang die nangis...susah I~ *ahaha...ok, that was a joke. Sile gelak!*

Erm, ape yg nk ditulis ye? No 1 pon kne pikir panjang...adeh~ Sebenarnye I want to tell you guys everything about myself but I need to keep secrets too, right? Plus, saye banyak menulis dlm ni. You kne bace sume tau Deb! Jgn miss satu word pon!

So here~

1. I love MUGS~ Saye suke bli mugs utk buat koleksi. Bukan la koleksi utk buat perhiasan but yg boleh digunakan. And disebabkan itu banyak yg pecah...so, niat utk membuat koleksi xpernah tercapai.

2. Suke tgk movie. Mase study pon kne tgk movie/tv series. Kalo x, memang xberjalan la proses study tu sbb TERtido. Confirm! Dulu2 pon suke study depan tv...heee~ Dan disebabkan ini la, aku giat mendownload. Maaf rumatesku kalo internet lambat. Tu sbb terlupe nk tutup. :p

3. Handphone saye lebih banyak digunekan untuk mengejutkan saye Subuh daripada digunakan untuk berSMS dan calling2.

4. Saye xboleh duduk diam lame2. Confirm akan sakit kat bhgn tulang rusuk kanan. Never knew why. Sudah lame jd cmtu. Yang paling parah skali mase exam yg berjam2 spt SPM dulu. Dah la saye xsuke pergi toilet waktu exam. Haaa, terpakse la endure~

5. Slalu bertukar favourite colour. Dulu suke pink, pastu tukar biru, now I like PUTIH and CREAM. But kebykan barang I warne hitam sbb bile nk bli something ayat ni slalu dimain2kan dalam otak seperti radio rosak..."Putih cepat kotor, hitam bleh match dgn sume colour"

6. Cenderung menghilangkan sesuatu bnde. Konon2nye letak satu tempat yg senang nmpk dan safe. Tapi slalu lupe mane tmpt senang nmpk dan safe tu.

7. Favorite food is kuey teow goreng mama I. Walaupun every time rase die lain2...I still like sume version. Banjir, kering, mamak style...sume I like~ Kalo mama I lupe nk letak garam pon I like jugak. *ok, perkare tu tidak pernah terjadi*

8. I like shoes...sbb senang lari kalo kne kejar. I xmain high heels. Maybe akan consider mase kawin nnti. Not that I don't like them, just xsesuai la ngan I~

9. Xsuke mencarut and xsuke pencarutan. Especially by girls.

10. Xtahan bau yang terlalu wangi especially perfumes and air fresheners. I prefer fruity-scented perfumes yang soft baunye. I loathe bau dalam elevator gedung baru! Pening kepale I~

11. I love CINCIN!!! RINGS~ too bad kebykannye xmuat ngan saye. Sume besau2. Hish!

12. Suke duduk dalam gelap. Dulu2 kalo stay kat hotel mesti tutup sume2 langsir bilik and pretend tgh malam. tutup sume lampu, bukak tv. tgk vision four. *ms tu astro blum diinstall pada tv2 hotel...harap maklum*

13. Hate horror movies! xnk elaborate.

14. Very low tolerance towards cold and very hot weather. Suke hujan very much.

15. Takut rame2 dan kupu2. Lepidopterophobia secare scientificnye.

16. Accident-prone.

17. Believe it or not, I'm the smallest in my family. Haa...imagine that! Terlebih GH mereka2 tu. Atau terlebih mkn? ahaha!!!

18. Xde bakat dlm seni. Mane2 cabang seni pon xberbakat. Not music, not art atau lain2. Teringin nk main piano cm Maxim. Ohhh sungguh la tinggi cite2~

19. Kurang suke menulis dan membace. That's y saye stress yg teramat mase awal2 sem 1. And sebab ini jugak la saye lebih suke tgk movie dr bace novel.

20. Kalo lagu melayu, lebih suke lagu2 lame.

21. Suke beli novel tapi utk buat koleksi bukan untuk dibace. Kebykan novel yg dibli xabes dibace separuh pon.

22. Xsuke minum air mineral tapi skrg dh mule jinak2kan diri spy minum...ahaha

23. I xmakan isi merah tembikai. I lebih suke bahagian yg dekat ngan kulitnye. Menjauhi buah2 masam seperti mangga mude sebab short-term memory loss saye semakin menjadi2.

24. Banyak makanan n minuman yg I pantang. :D

25. Saye suke menatap bulan dan bintang serta menikmati keindahan pemandangan2 di dunia ni baik secara langsung *thru my own eyes* atau xlgsg *dlm gmbr la*. And disebabkan keindahan Allah ni la saye suke menangkap gmbr scenery. Tapi memandangkan I xde bakat dlm photography, so xleh capture those picturesque sceneries sepertimane yang dilihat oleh 4 mate saye. *sedey*


Huishhh, lame I buat ni. Sakit pinggang den~

2 comments:

::debby:: said...

yeayyyy! dah bacee :D

Asyiqin said...

Haaa...bagus3~
Dah bleh delete la skrg.
ahaha...JK