Tuesday, 3 August 2010

Breng..breng..brengsek!

Assalamualaikum~

Saye rase sangat sangat sangat sangat sedey, geram, menyampah and rase cm nk sekeh je org tu. Geramnye! Okay, kisahnye adalah tentang...exam skill lab pemeriksaan fisik abdomen. This time, saye sangat kecewa. Terkilan dengan dosen tu. Tolong la jgn gelak sinis. Sakit hati~

Memang saye xpatut salahkan dosen dan mmg mungkin salah saye sebab xbelajar btul2. Mase skill lab xconcentrate btul2. Tapi, knpe lain dosen lain carenye? ade variety eh care pemeriksaan? Ginjal bleh kejap sini kejap situ eh? Hmmm, maybe ye kot. Tapi die bleh terinjak jauh sgt ke? Haih. xtau la saye. Sorg ajau ni, sorg lagi ajau tu. Kalo ade 13 dosen, make ade 13 care pemeriksaan? Ces! Mane satu yg btul? Sorg tekan after inspire, sorg tekan after expire. Mane satu yg btul ni? Pastu org tanye, xnk jawab! Ces3!

Palpation salah, percussion pon salah. Kalo xsilap, saye buat same cm dosen ajar aritu. Mungkin gak sebab OP saye tu keras benau perut die. Nak tekan pon xleh. Keras cm tulang. Nak cari costo-vertebral angle pon xjumpe. Adoi la. Xpe2. Ni ujian. Kuatkan semangat Asyiqin! Failure is not the end of the world. Kang mase koas lagi teruk dr ni. Bersedia je la ye Asyiqin. Kawan2 sume. Mungkin ade yang lebih teruk dari ape yg saye kne ni, dan skrg saye paham knpe mereka menangis dan sedey dan sebagainya.

*Saye confirm saye fail!*

Dah, mari kite fokus kat exam seterusnye. Anatomy praktikum. And then, anatomy teori and histology and integrasi. Yosh!

6 comments:

Zaim Van Java said...

dosen yg kau dpt td mmg camtu...

sbb tu die soh mamat yg berb*** tebal tu jd op...hahaha

Asyiqin said...

aku xdpt oh OP tu. aku dpt op lain. die tukar sebelum turn aku. Muahaha...
tapi still, teruk gile buat td. Sume bnde aku buat dosen tu kate salah. ntah2 warne kulit pon aku sebut salah gak kot. Haish!

+aNa baNana+ said...

OP luar kee

Anonymous said...

sape nme dosen ko iqin??
eh..
ke soklan aku terlalu sensitif??
nnt la ckp ea..
hehe

Asyiqin said...

Anna: xla, OP dlm. Aku dapat OP yg perut keras cm batu. Muscle semate! Nak palpasi susah. Nak perkusi lagi la. Haiyooo

Anonymous: xbest la kalo nk ckp kt sini. Kalo tny sendiri mungkin saye bleh "ter"bagitau kot. ahaha

Zaim Van Java said...

sape2 jadi op, diharap jgn sarapan pagi2...

nnt bak kate pin, ada banyak bunyi...
hahaha... n perut keras...haha