Sunday, 5 September 2010

Tu bidu bidu raffa~

Assalamualaikum...

Haaa...selepas beberape bulan xmelayan cite korea, akhirnye saye jumpe satu cite korea yg bagi saye sangat best. Tajuknye ialah My Girlfriend is A Nine-Tailed Fox/Gumiho. At least until now la. Xtau la in the future episode best lagi ke x. But hopefully best la smpi ke ending2nye. :D *btw, to akma: jgn tgk cite korea lebih2 dr aku! hihihi...aku jeles!*

This series is about a man who meets a girl who is actually a gumohi, a legendary nine-tailed fox that allegedly eats livers of humans. He (Lee Seung-Gi) is indebted to the girl (Shin Min Ah) coz she saved his life by loaning her precious bead to him in order to keep him alive and well. *cm buat synopsis plak...ahaha*

Saye rase cite ni sgt comel dan original. Saye bukanlah pengkritik yg professional. So, dari segi plot segale macam tu saye xleh nk judge from a professional point of view. Tapi bagi saye, ia amatlah menarik dan saye tertarik utk terus menonton walaupun series ni sedang airing. It means saye kne tunggu a week sblum episode2 seterusnye kuar. Patience tu! Huish. Lagipun leading actress die sgt comel walaupun die dh 26 tahun in real life *saye pon nmpk lg tue! Cais!*. Lee Seung-Gi pny lakonan pon bleh thn la~ Menjadi jugak walaupun die agak dense! Ahaha...Watak protagonist, as usual...membuatkan org rase sakit hati/menyampah/rase nk tumbuk, pang2 die. Tu la sape suh jd protagonist! Padan muke!

Xdilupekan...lagunye diputarkan berkali2 dlm cite tu is stuck in my head. And saye xpuas duk pasang lagu tu di itunes ni. *Oh btw, ade itunes baru~ Kurang lawa dr dulu tapi baru la...ok la not bad* Tu bidu bidu raffa~ hohohoo...Serius lgu tu best! :D *Fox Rain by Lee Sun Hee*


Hohoho...Xsbr nk tunggu episode akan dtg. Hish! Suspen2. Ni adalah akibat dari kebosanan melampau xtau nk buat ape every day. Dari asyek duk tido je, ade la sebab lain utk saye menghadap laptop ni ha...Huhuhuh~ :p

2 comments:

alma-chan ♥ said...

Betul~
aku tgk gak...hee~

Asyiqin said...

hehehe..aku tau ko tgk alma~