Wednesday, 17 March 2010

That's My Mug Of Tea...

Assalamualaikum~

Ahhh...sudah lame tak jenguk blog ni. Not that I didn't have anything to write, I just kind of forgot about blogs. Novels yang dibeli dijadikan pengganti untuk membunuh mase *kill time*. Ebooks. Ape2 yang melupakan saye terhadap blogs, farmville dan lain2 lagi. Seperti biase, kitorg sefamily kuar berjalan2 di shopping mall dan bbrp hari lepas saye pergi ke One Utama. Di sane, kitorg mencari cadar utk saye bawa balik ke Jakarta. *I was searching for a black bed sheet and believe me it's VEEEERRRRRRRY hard to find one!* There was this one time that I saw a very beautiful black bed sheet with light designs on it. I fell in love immediately but too bad I didn't need it at that time. Haaa~ So, after searching for so long and not finding one, I gave up and go for a gold one.

Btw, that's not the point here. After paying for the bed sheet, we went to another section where all the silverware, utensils, etc. were located. And, I found very nice mugs. Different colours. A variety of hand-painted designs. Ahhh....... I felt like buying them all. I absolutely adore MUGS~
Saye xde la gune kerap sgt mugs tu, tapi saye sangat3 la suke memiliki mereka. Especially soup mugs yg terlebih growth hormone sehingga menjadi sgt besar macam boleh muat 2 cawan kecil dalamnye. Saye ske mugs!!!

Oleh itu, saye pon cari la dlm internet gmbar2 mugs yang lawa yang bleh dikongsi di sini. And saye trus gile kerana terlalu byk la mugs yang comel yang saye jumpe. Adoi~ Saye sebenarnye ade beberape koleksi mugs yang comel2 tapi entah knpe, mereka semua menghilangkan diri dan enggan diphoto. Hmmm...terpakse la menggunakan kemudahan internet. So here are some of the pics of mugs that I got from the internet. Credit to whoever captured those pics. Nice mugs~


Mug ni sgt la unik. Ia menyerupai three stacked coffee cups when it's actually one mug.

Ni slh satu dari koleksi mugs di rumah saye, Yang lain tlh mysteriously menghilangkan diri. Serius, xtipu!

I don't know if this is a joke of if it's real but it really is unique in some ways.

This one is hand-painted.

I'm totally loving this mug! It's soooo cute!

A soup mug.


Innovative. You can have cookies and milk in one mug! Hahaha~

So cute~


3 comments:

Anonymous said...

Let's go and get them!
Abah

FatinZol said...

yg mcm lens tu santek..mcm nk je..leh guna kt cam ak...hahaah

AKIQIN said...

FatinZol : Ahaha...Aku pikir ko bile letak gmbr tu~ Nak, amek la!