Monday, 8 March 2010

Why can't they make it in bigger sizes while they're at it?

Assalamualaikum~

I just got this idea of writing about clothes while watching a Korean drama, My Lovely Kim Sam-Soon. There was this one episode where the heroine and the hero went out dating and masuk this kedai baju and the heroine nak try this one baju yang mmg clearly won't fit her. And she blurted out, "Couldn't they make it in bigger sizes while they're at it?". That's when it hit me. What I hate the most bile singgah kedai baju. Ade orang yang xsuke masuk kedai baju just because too much to handle with overflowing with variety of clothes, different colours and styles to choose from. Haaa...sometimes I get it. But each and everyone of us have different taste in fashion right, so it's just reasonable that there's so much in a store. Cube bygkan kalo dlm satu store tu ade 3 jenis style n colour je. Hmmm, bankrupt la kedai tu~

And ade pule yang xske ke kedai baju kerana mungkin terlalu ramai org? Possiblekah? Maybe pada mase2 tertentu seperti kalo ade SALE! Haaa, nmpk je perkataan SALE tu for sure la ramai yg come rushing in ke dlm store tersebut, kn? Sape yg xske sale mmg ade problem ngan otak die. Ahahaha...JK!

Gambar hiasan semate2. Seronok plak perempuan ni bershopping eh?

Tapi itu bukan la masalah saye apabile saye berade dlm sebuah kedai pakaian. Kalo bab socks tu mmg xde hal la kan, sebab socks are stretchable. Kaki besau mane pon still bleh muat yang size standard. That's y I LOOOOVVVVVE socks~ Pantang nmpk stoking mmg nk bli.

Pape pon, tu bukan problem utamanye. *Dari tadi xsmpi2 lagi point die..Haish~* Masalah yang paling besar yang slalu dialami oleh saye dan possibly my whole family yg mempunyai gene giant. And walaupun saye paling kecik dalam family, namun xcukup kecik utk dunia luar dari family kitorg ni. Setiap kali ke kedai baju, masalah size xde tu mmg slalu timbul. Bile jumpe yg berkenan, xde size. Diibaratkan seperti pembuat pakaian tu membygkan manusia di dunia ni semuanya bersaiz S, XS, etc. Even XL pon skrg dh berukuran seperti S. Apakah? Hal ini menimbulkan stress bagi mereka yang bersaiz sederhana. Too skinny pon is not good for your health. Unless you were born like that. Then, xleh nk argue la.

Ape la salahnye kalo diperbykkan lagi baju yang bersaiz besar? Haaa...Pakai baju ketat2 pon ape la gunenye? Serupa cm xpakai baju la kalo sume pon nmpk, btul x? Haish!

Mulai skrg kne masuk kedai utk ibu mengandung la. Baju2 ibu mengandung besau2 skit. ahaha
Asyiqin sudah mengarut~ Daripada kemengarutan ini berlanjutan, saye akhiri di sini saje.

Salam~

2 comments:

FatinZol said...

yela,len kali ak teman ko p shopping kt kedai bju mengandung.oke?

AKIQIN said...

ahaha...
hmm,alang2 tu ko bli la baju ko skali kt situ tin~