Friday, 18 December 2009

At Last I Got What I've Always Wanted...

Assalamualaikum~

Hari ini saye nk berbahase Melayu la plak. Slalu asyek English2...penat gak! Hmm...arini ni saye nk bercerite tentang kecintaan saye terhadap kasut Skechers. Asal usul bermulenye cinta ini adalah apabila kakakku yang berade di Irelandia *Ireland* balik ke Malaysia dengan memakai sepasang kasut yang kulihat sgt cantik dan lain daripada ape yang ku selalu lihat manusia Malaysia *yours truly* pakai. Pada mase tu saye tgh gile flip flop so teringin la gak nk cube try test kasut plak...ngeh3~ Dora the Explorer la konon! Memandangkan kaki kakakku yang besar gedabak tu membuatkan saye xleh nk curi kasut Skechers tu, so saye berdetermine utk satu hari nnti bli sepasang kasut Skechers yang saye bleh pakai and bawak jalan2 tanpe perlu isi tissue dlm kasut tu...ngah3!

And after kakak saye memperkenalkan Skechers dlm family, baru la saye perasan wujudnye shoe stores Skechers yang berlambak2 kt KL tu. Kalo x, mmg smpi bile pon xprsn~ So bile saye dh jenguk2 kasut Skechers kesukaan saye tu, tibe2 my father offer nk blikan sepasang *saye xpakse my dad to buy okay!*. So, saye dengan riang ria Ribenanye menerima offer tu and bli kasut Skechers yang pertama. Ia berwarne putih and purple. Mmg heaven gile rase time tu. Keseronokan yang melampau. *tapi xtunjuk la kn, malu la~* Kne cool babe!

Kemudian, setelah bbrp lame memakai kasut tu tambah lagi ngan betape xretinye saye menjage brg berharge saye, akhirnye kasut tu berubah jadi hitam and purple. Putihnye dh ilang entah ke mane. Mencari2 tapi xjumpe. Kasut tu pon dh lembik, layu, xbermaye nk menampung kaki gajahku ini. Kenazakannye bertambah hari demi hari dan akhirnye die menghela nafas terakhir di rak kasut apartment ku di PS. Saye pon menyatakan keinginan utk bli kasut baru sbb nk pakai kasut Skechers gak! ahahaha... Saye rase sgt bersalah sebenarnye nk mintak2 my dad bli kasut Skechers tu sbb mahal. *demanding plak, nk kasut mahal je, ngade!* My parents pon bwk la saye and my sis ke OU untuk bli kasut tu. Saye ternampak kasut yang cantik and die berwarne cream!!! I LIKE!~ Saye bertegas nak kasut tu sbb die nmpk comel sgt! But my dad cm xnk blikan sbb die tau perangai saye yang mmg xreti jage brg. "Jgn smpi jd cm kasut dlu plak, jage elok2, jgn bagi kotor", said my dad. Saye sebenarnye mmg tau akhirnye kasut tu akan end up cm the pair before that but saye nekad nk bli kasut berwarne cream tu.

Setelah setahun lebih memakai kasut cream tu, die gradually bertukar menjadi seperti kasut putih saye yg first tu. Sebabnye adalah kerane die bercalar2 and mmg xleh nk hilgkan la. Time berjalan2 mmg ske "sepak" sume bnde ngan kakiku yang memakai kasut cream tu. Redha je la saye...dh habit. xleh nk ngubah care jalan. Lagipon sape je yang dapat jage kasut sebaik2nye selain Alma? Cerite psl Alma ni, die mmg jage sungguh kasut Skechers die tu. Putih melepak lagi! Xde calar lgsg! Kalo xpakai kasut tu, dibawak masuk bilik. Mmg kagum tul saye! Kalo saye la jadi cm Alma tu *konon je ni*, seminggu je kot bertahan nk buat cmtu. After that, mule la jantung ni mengepam darah2 kemalasan ke seluruh badan saye ni... Okay back to the story, akhir cerite pasal kasut cream tu die end up kt kaki si Aishah Pres sbb kasut die dh melahirkan due ekor buaye...

Crite len plak, saye tgh jalan2 kt TA tu and then mase singgah kedai Sports Planet tu terserempak la ngan kawan lame saye *Skechers* and mate saye trus tertumpu ke sepasang kasut itam yang kelihatan sgt menawan hati. Cair trus hati ni. Rase cm nk ngorat je. ahaha..xde la! Rase cm nk bli trus tapi time tu harge die 500k++, and I thought to myself, berbaloikah? Otak kate x, hati kate sgt berbaloi~ Pastu pikir2, saye membatalkan hasrat utk bli kasut hitam tu..Keciwa sgt ah time tu. Bile lalu je kedai tu msti jenguk2 tgk kasut yang saye xmampu tu. Ye la, my dad xde nk tolong hulurkan duit...ngeh3! Otak bergelige pikir nk bli ke x... Memandangkan Christmas bakal menjelang, so that means sume bnde discount! Kasut hitam tu pon didiscountkn 40%. Saye rase mmg berbaloi bersabar sblm ni. Hargenye yang mule2 500k++ jadi 335k je. Kalo nk bnding ngan kt Malaysia, kire murah la tuh! Puasnye hati ni dpt bli kasut tu even tho mmg nmpk buruk bile dipakai oleh kaki kerepot saye ni. BIAR! BIAR! BIAR!

5 comments:

Syamim Shukri said...

aku pon minat sketchers.. juz becoz vanessa hudgens pnah jd duta dye.. wakaka

Naem said...

bkn TA laa...kat Puri Indah Mall...hahah...aitu ko tunjuk kt aku..~

AKIQIN said...

syamim: ape da..xabes2 ngan vanessa hudgens die tu!kt sane ade skechers??buy one for me~ ahahah

naim: yes I bought the shoes from Puri Indah Mall. But I've been admiring them mase I saw them at TA.

Qisya Kamaruddin said...

ikin..jmp blog ko..ak link ek..

AKIQIN said...

Qiesya: Yes, you may~