Wednesday, 5 May 2010

Kebengongan saye semakin menjadi2...

Assalamualaikum~

Hah~~~~
Hari ini terjadi lagi kebengongan. Hari ni saye kne pegi ke hospital untuk praktikum dan sepatutnye buku yang dibawe ialah buku praktikum anatomi dan maybe sedikit notes anatomi (buku ajar anatomi kelabu tu) tapi lain plak yang saye bawak. Ade ke patut saye bwk modul? Modul tu cm xbergune sgt la kalo time praktikum ni. Nasib baik Hani tegur sebelum saye keluar rumah. Then, saye masuk la rumah balik nak tukar buku. Tapi...sekali lagi kebengongan telah terjadi sebabnye saye pegi amek buku praktikum musculoskeletal yang warne ijau tu plak. Adeh!!! But this time, Hani pon xprsn yg saye bwk buku salah. Adoi la Asyiqin...bengong btul la!

Moral of the story: xleh siap awal2 sbb ade je yg tertinggal la, salah amek la. So, lambat tu bukan satu kebiasaan bg saye tapi satu keperluan. Ahaha...ntah pape je.

Pastu tercengang la saye time praktikum td. Yang groupmate saye plak asyek menanye saye je..."Asiqin2, ini di mana? Asiqin2, yang ini namanya apa? Asiqin2, ajarin aku." Adeh la kawan2. Saye bukan xnk ajar *cm la saye terer sgt*, tapi masalahnye saye pon blur jugak. Saye xstudy anatomy lagi. Lagi2 bile dorg salah sebut name saye. Hish...rase cm nk tampau sorg2. Asiqin2...ASYIQIN LA! *kepelatan anda bukan satu alasan utk salah sebut name saye!*

Saye mmg perasan kebelakangan ni rase nk marah setiap orang wo. hish, Asyiqin dh makin emo ni. Dh berubah jd adik saye plak. Sikit2 nk marah. Ntah pape je. Cool la Asyiqin. Jgn marah2. Sabar2. Ingat ALLAH. Tenangkan jiwa, tenangkan hati. Jgn tensi. Jgn sakitkan diri sendiri.

* * *

Oh, sementara praktikum tadi kitorg telah didedahkan dengan bau formalin *btul ke ejaan die?* yang sgt la best. Toleransi saye terhadap formalin setakat ni mmg unexceptionally bagus. But somehow selepas 9 meja yg telah saye harungi, saye tewas di meja yg ke-10. Tibe2 bau formalin tu menusuk hidung dan masuk ke otak sambil cucuk2 otak saye smpi la pening. Pastu mmg xleh tahan dh. Rase nk muntah, nk pengsan...sume pon ade. Bile pikir2 balik, saye xpenah pengsan or pitam seumur idup saye. Mase pening kepale tadi saye tibe2 rase cm nk experience cmne pengsan tu. Ape yg kite rase bile pengsan? xrase pape ke? Adekah kite rase dan tau ape yg terjadi tapi xleh nk respond? Hmmm...saye nk rase. Sekali. Tapi mase orang xde di sekeliling la. Sebab kalo pengsan depan orang, mesti orang kne angkat kite kn?? Hmmm..malu la kalo orang xleh angkat saye. Saye ni berat orangnye. Huhuhuhu... Xpe2. dlm operasi meringankan badan. AHAHAHA...AS IF!

* * *

Saye rindu.....



















Nak minum susu chocolate...







nk minum sunkist orange with sac.








nk kuey teow mama.








nk kurus balik. *xde kaitan!*

10 comments:

Qila Rahim said...

alahai asYiqin2..

Asyiqin said...

Alahai Aqila2~

Siti Noraishah Omar said...

knape ada nama asif kat situ??
*wink2!*

Asyiqin said...

bukan asif la aishah oi~
aku tulis... "asif!"

Asyiqin said...

eh...silap la plak..gare2 coding ni space tu dihilangkan plak! cit.

aku tulis, "AS...space...IF!"
tu bahse inggeris.

Siti Noraishah Omar said...

hahaha..
ok la..
takmo bising2..
sy tlg cover awk ek..
iqin bkn nk tulis as if tp dia nk tulis asif!!
eh,salah jugak!
dia nk tulis as if..
hahaha..

Asyiqin said...

hish...aku seriously akan pegi rumah ko and cubit pipi ko kuat2 smpi leper trus aishah.

afiq ke asip ni..?! said...

asif asif asif asif asif asif asif asif asif asif..

hoho..

Asyiqin said...

hish...sapekah ni???

Anonymous said...

Easy does it, dear.