Saturday, 1 May 2010

Saye Sangat Sedey...

Assalamualaikum~

Huhuhuhu....SSS (= saya sangat sedey). Knpe nk sedey plak? tibe2 je! Bukan tibe2! Saye sedey sebab saye telah melakukan sesuatu yang tidak sepatutnye dibuat. Sebenarnye bukan ape yang saye buat, tapi ape yg saye TAK buat. Bnde ni mmg kerap btul berlaku. Jgn kate skrg je...sejak dr kecik lagi. Xpenah nk serik. Bile ntah nk sedar diri tu! Hish.

Sekali lagi Asyiqin dengan tidak berhati2nye telah merosakkan harte bnde sendiri. Setelah kurang lebih 8 bulan setengah, saye telah berjaye merosakkan laptop sendiri yang juga berumur dalam lingkungan itu. Hmmm..saye pon xtau la ape yg terjadi. Tibe2 je rosak. Nak kate saye cmpak masuk ke Sungai Hitam..xjugak! Nk kate laptop ni penah terjatuh ke lantai terburai isi perut pon xjugak. Jage elok je. Bagi die tempat duduk, tempat baring, bagi kipas, segale macam tu tapi rosak juga. Haih... *Ok la, mungkin appearance die dh xsecantik dlu sbb ade cabar balar sikit*

Camne bleh terrosak? Sebenarnye saye pon xtau ape punca kerosakan laptop tu tapi yang pastinye ia berlaku without warning. Pada satu malam yang indah, saye memasang la lagu thru speaker sbb Hani suh psg kuat2. So saye pasang la. Then, tibe2 je lagu tu terstop. Saye check tgk audio player tu dh hang. Nak kuar tapi die xmo. Seakan2 die nk nyanyi atas pentas tapi xde suare, saye suh die turun tapi die xnk jugak! Hish. Mule2 bnde tu je yg hang...then, die komplot ngan yg len plak. xnk turun pentas. haih... Sume pon hang. Lame plak tu. So, saye tolong die shut down. Pastu nk bukak balik, xleh. laptop tu dengan sendirinye buat repair tapi dh lebih 8 jam *durasi tido saye* tunggu xsiap2 gak. Pastu bile dh siap, die tny psl driver plak. Mane la saye tau driver ape yg kne pakai. So, saye shut down lagi skali. Tekad nk mintak tolong ngan kawan yg terer bab technology2 ni. Naseb bek rumah dekat je. xsempat berpeluh dh sampai..huhuhu.

After dh antar tu, my friend ni kate laptop saye tu kosong, xde pape. Apekah? cmne bleh jd cmtu? Ape yg telah saye lakukan??? *cm xbuat pape tapi rase cm terbuat sumthing yg boleh menyebabkan kehilangan segale file2 penting dlm laptop tu.* Huhuhuhu....SSS!!! Gambau, lagu2, movies yang xsempat transfer ke external hard drive sume lenyap begitu saje. Memang saye kate saye xkisah, tapi saye kisah sebenarnye. Memang saye nk laptop tu elok balik but at the same time saye nk laptop saye yg dlu tu...penuh ngan bende2 Asyiqin.

Tapi skrg, sume tu dh xde. Sume dh menghilangkan diri entah ke mane. Mereka sume merajuk ngan saye kot. Mungkin sebab saye dh lame xtengok, make mereka memberontak. Hmmm...xpe la. Saye pasrah. Ke mane pon anda sume pergi, saye doakan anda sume selamat sentiase, insyaALLAH.

Walaupon saye sedey, tapi saye sangat3 bersyukur yang die xtotally rosak smpi xleh digunakan. At least saye still bleh gune laptop ni sebagai pembunuh kebosanan saye. *xsyok berym dan berfb gune iDop. xde feel!* Haaa...saye perlu ucapkan ribuan dan jutaan terime kasih kepada Muhammad Afiq bin Maslan Malik sebab dengan baik hatinye telah membaiki laptop saye tanpe meminta balasan. *yeke?* Hihihi...JK~

Bermacam2 bnde yg saye xkenal yang ade dlm laptop ni skrg. Dh macam laptop orang lain. Mungkin Afiq tersilap bagi laptop kot.. btul ke ni laptop saye? sume bnde lain ni! ahaha...




Abes la saye kne marah ngan abang saye nnti...huhuhu~

8 comments:

alma-chan ♥ said...

seriously iqin??
waaa..
sabar je laa..
cuak gak aku kalo laptop rsk..
n konfem2 la sedih kn..
sabau je la ea :)

p.s ko ngan afiq ke asip neh?hahahaha :D JK k~

Asyiqin said...

Serius la!
Takut gile aku malam tu.
Dh la aku kne antar laporan kt ketua kelompok aku mlm tu, tapi akhirnye aku xbuat pon. ahahaha

Ape yg Asip2, Afiq2 ni?? Asyiqin la!

afiq ke asip ni..?! said...

ahaha..

afiq ke asip nih..?!

nak juga tahu gosip..!!

Asyiqin said...

Xde2...bukan Asip bukan Afiq.
The lucky guy is Stefan Salvatore~
muahahaha....for now.

afiq ke asip ni..?! said...

wake up please..!!

Asyiqin said...

wake up???
i'm already awake!!!
*sj je buat xpaham*

Jeles la tu...

Who are you btw...?

afiq ke asip ni..?! said...

no more mysteries laa if u know the real me..

btw im afiq ke asip..?!

mesti tension craving nak tau siapa kan..?!

like like like

Asyiqin said...

of kos la nk tau sape.
baik bagtau sape!
kang...haaaaa~