Sunday, 18 April 2010

38k For A Game??

Assalamualaikum~

Semalam saye ke Plaza Seneyeng *bukan nama sebenar* di Katarja Supat bersame2 kawan2 dengan tujuan untuk berbowling~ Setelah beberape lame xmain, debau2 jugak nk main balik. Takut masuk longkang bolanye. Ahahaha :P

Sebelum kitorg mendecidekan diri utk pergi ke sane, my rumate dh lakukan byk research utk dptkan info di mane yang ade bowling alley di Katarja ni. Tapi keciwa sekeciwa2nye saye bile dpt tau yg antara yang ade adlah di Plaza Seneyeng *tmpt utk org kaye2 shopping*. Saye pernah pegi sane dulu with my family utk jalan2 *jalan2 je, xbli* smbil cari printer. Ahaha... So kitorg dengan semangat wajanye gagah pergi ke sane naik taxi and selepas lebih kurg setengah jam kitorg pon smpi di tmpt grand tu. Hmmm... cari2 and jumpe la bowling alley tu di hujung dunia mane ntah. Rasenye mase kitorg pegi tu cm dh lewat gak. Nak dekat tengah hari. Kalo kt Malaysia ni, mmg confirm penuh! Siap ade waiting list lg. The good thing is kitorg xperlu beratur utk dptkan lane. Tapi berita yang mendukakan serta meluluhkan hati ni is when we found out that we have to pay 38k for a game! What the flowers????? That's like RM15 in Malaysia! I could get 3 games for the same price including shoes! It was devastating to know that people don't bowl here in Katarja. Saye rase nk nangis. ;(

Tapi memandangkan we've came all the way...kitorg terpakse la mengopakkan purse semate2 nk main. *Good thing orang yang saye ajak tu xdtg, kalo x abes kne terajang saye ni* ahaha...So, kitorg men 2 game all the 5 of us. And buat tournament. Sape dpt paling tinggi, kne belanje. First2, sume konon je baling2 dpt telur ayam *masuk longkang la maksudnye* sbb xnk belanje. Gimik semate especially oleh Misz! Syok ooo main~ Lawak tgk masing2 baling bola. Especially Hani! *Hani, aku ade record! So jgn buli aku, kang aku sebarkan~* ahahah...JK!

Performance saye sangat la teruk. Kalo baba nmpk ni, abes kne bashing *ahaha..JK*. Tapi mmg btul la teruk. For someone yang dh main for 11 years, mmg unacceptable kalo dpt kurang dr 150. Pape pon, we enjoyed it. *I hope*

Then, after the second game tu, saye dan Hani xpuas hati sbb performance kitorg mmg la cm budak kecik main. So kitorg koyakkan dompet cari duit lebih utk main another round. Konon nk pecahkan rekod 200 tu. In the end, takat cukup2 makan 100 je~ adeh la. Abes lg 38K ku~

Fed up, kitorg pon kuar dr bowling alley tu and pegi solat. Abes solat, ronda2 kota raya keliling Plaza Seneyeng tu. Masuk kedai, kuar kedai. Masuk kedai, kuar kedai. Sumenye di luar kemampuan kitorg. Ade satu kedai ni ade beberapa psg stilletos and saye pon tanpe segan silunye mencube pakai. Ingat nk amek gambau tapi ade org yang jg kedai tu asyek pandang2 je. Haish. KACAU! Then, kitorg pegi makan. ^Sebenarnye pegi makan dlu..tapi dh tulis pjg so malas nk tukar^ Makan Hola2 Bentu *ape la yg saye mengarut ni?*. First time makan nasi xgumpal gune chopstick. Adeh la, kejang tgn nk masukkan nasi ke mulut. Nasib baik sedap. Sambil2 sembang2 tu, kitorg ckp2 psl ape ntah and then Hani dan saye secara simultaneously terpikirkan carrom. Hani pon suggest kitorg pinjam kt jiran2 kitorg yang ade tu. *kisah bersambung di paragraph 8*

Lepas tu *which is lepas jalan2*, kitorg yang dh exhausted ni pon pulang~ Misz dan yang len tu sempat plak tgk wayang. Cit! Bukan nk ajak! Hmm...

So, kitorg *sebenarnye saye je yg excited nk men carrom* pon pergi la ke rumah jirang kitorg tu nk mintak pinjam carrom utk mengisi mase lapang yg ade. Bagi2 salam, xde org jawab. Bagi salam lagi. Bagi salam dekat 20 kali kot, then baru la ade org menyahut. Rupenye si jiran tu tgh nyenyak tidur~ Bile kitorg dh dpt carrom tu, maka berlari2 kitorg ke rumah utk trus main. Syok3~ teringat kembali memori suka duka men carrom ngan sepupu2 yang terer cm snipers. Tembak, kne. masuk lubang! Pada mse tu la saye mengasah skill men carrom...trime kasih cousins. *Lame xjumpe dorg. masing2 dh kawin dpt anak dh*

So that all for yesterday. dh penat menaip. Later~
Assalamualaikum~

6 comments:

Asip Hussin said...

ha'a. seb baik yg diajak tu x ikot. kalo die ikot dan tau mahal cenggitu, bukan takat diterajang je kot.. berkemungkinan anda akan dibowlingkan sekali..

ibnyusoff said...

quote,"Bagi salam dekat 20 kali kot"
mak aih, 20X!! 3kali ya udah blah aje,hehe..nmpk sgt timing korg ketuk dan bg salam tu xkne,adoi..lau aku, bese max 3X dan pnah plg byk 5X(lau xsilap ak, atas sbb2 trtentu), then ak blah..

misza said...

hahaha....gimik aku menjadi...
tapi tu sume lucky je laaaa..hahaa
len kali nk pi bowling ajak aku lagi tau!!!!

AKIQIN said...

Ahaha...ces. xgentleman lgsg!

AKIQIN said...

Yus: ala...eh, mmg patut kitorg bagi salam smpi jiran tu bgn. Die dh tido ntah brpe lame ntah. cube tny die sendiri.
Btw, I exaggerated. xde la smpi 20x. maybe about 10 kali kot.

AKIQIN said...

Misz: Dyana kate dorg men kt pasar festizal 3 games 22k je. adeh22~ Rugi2 duit...