Wednesday, 17 February 2010

Can You Please Stop That?

Assalamualaikum~

Today I had my second last exam for the semester. I should have been relieved that it's over but I just can't. There's 2 people that I'm very upset with right now. I don't know who they are but I really hate them.

Wanna know why? Because they annoyed me during the exam. Not directly of course. And not just me, I bet many others were equally annoyed by them. Gah! One person kept "knocking" her/his pen on the desk all the way through the exam while the other who sat behind me kept "stamping" his noisy shoes. Dorg ingat tu rumah dorg ke nk buat bising?? ISH!!! Mungkin dorg xperasan yang dorg buat bising...tapi tolong la perasankan! Saye dh "sush"kan dorg pon, still buat lagi. TENSI!!!

And oleh sebab itu, saye xleh nk concentrate menjawab soalan exam tadi. Gah! Kalo dpt markah rendah tu, gara2 dorg la! (Ahaha..alasann~).

And then, elok2 nk balik tu..hujan plak. Not that I hate it, in fact I love rain. Saye suke gak main hujan. Cm mase kecik2 dlu. Kalo xmain hujan pon, tgk hujan pon dh cukup menyenangkan hati. But bile pikir balik, air yang turun tu datangnye dari sumber mane? Sungai hitam gak...Adoih la~ Trus xjadi nk mandi2 hujan. Then, dlm perjalanan balik tu, yang pade mulenye hanya gerimis menjadi semakin lebat. Xlebat sgt actually tapi besau2 btul raindrops tu. Macam kene baling batu je rasenye. Terpakse la kitorg "mandi" gak dalam hujan tu. Kebetulan plak hari ni xbwk payung. *Saye slalu bwk payung tapi arini xt'bwk sbb lupe nk masukkan balik dlm bag*. Jalan2 dlm hujan, tibe2 nmpk satu hamba Allah ni kuar dari satu lorong depan kitorg dan die membawa payung warne kelabu di luar, merah di dlm. Kami pun memanggil si die. Panggil2 tapi xdgr. Jerit lagi. Nk pinjam payung la kononnye. Tapi cis...lgsg xlayan~ Ye la kan. Perempuan ni senang jatuh sakit. Kalo laki tu, kuat skit sistem pertahanan tubuh dorg. Takut demam je. Luse dh la last paper.



Gambar hiasan. Comel plak gambar ni~

Kitorg dengan gagah perkasenye merempuh hujan di hutan belantare (ahaha...) dan menuju ke warteg ibu. Sampai sane..ramai la plak. Bertimbun2 orang kt situ. Walaupun hujan tapi still rase panas. The rest is history. *xpenting pon nk cite*

Ahahaha..baru perasan. Dari English trus tukar BM. Haaa...Ape nk jadi? Ape nk jadi? sampai sekarang xkawin lagi...eh, ade kaitan ke?

7 comments:

saya said...

kos..ko kt indon kn..kne gne bahase indon da blogging..xle gne bm or english daa..haha

ibnyusoff said...

agak trase senanyer even tatau siape yg dimksdkan n ak pn da lpe ap ak bwat mase xm tadi..sori lau ak trlibat same..

AKIQIN said...

Yus: Hahaha...No need to be sorry. Not you certainly. Ko duk belakang kiri aku kan? Yang ketuk pen tu jauh dari aku belah kanan but xtau sape...Sorg lagi yg men2 kasut tu duk btul2 blkg aku. Bukan ko gak. Tau muke tapi xknal sape.

Saya: Diana, aku mane la reti nk ckp indon~

Avian Terkecewa said...

Giler Best Tido Mase Exam Tadi.... Kikiki... Gurau2, Susah Siot Soklan Die... Cam Nak Mampus~~~
Anyway, Kalau Yang Tadi Tu Ak Menganggu Kau, Sori Ek, Dan Sebagai Pihak Orang Yang Menganggu Kau, Aku Menyusun Jari Meminta Maaf.....

AKIQIN said...

Adib: Ish2...I'm very sure yg buat bising tu bukan budak2 kite. Don't worry la. Kalo korg buat pon aku xmarah. Bile "dorg" buat bising..aku marah. For no reasons whatsoever...ahaha~ kidding2.

FatinZol said...

ke aku yg duk dlm hall len yg buat bising smpai ko pn dgr?...muahaha...

yg bwk payung tu,aku syak asip,sbb aku nmpk pyung dia kler merah kelabu...

hahahaah

AKIQIN said...

Fatin: ahaha..maybe ko kot. Ko buat ape la smpi ke aku bleh dengar...ish2, sian orang dlm hall skali ngan ko tu. rase nk ketuk2 je kepale~ ahahah...yang psl payung tu, no komen~