Monday, 15 February 2010

Saye tidak berpuas hati! Episode 2...

Assalamualaikum~

Kali ini saye bukan nk membicarakan tentang pencil atau kasih sayang saye padanye. Tapi kali ini saye nk menyatakan betape tidak puasnye hati ini bile ade makhluk di atas muke bumi yang luas ini telah dengan sewenang-wenangnye salah mengeja nama saye yang cantik lagi indah yang telah diberikan oleh family saye.

Ade ke patut setelah 6 bulan belajar bersama dalam kelompok dan setiap kali PBL, Pleno dan diskusi2 sampingan memanggil nama saye tapi still xreti2 mengeja name saye?? Entah berape kali nk betulkan baru dapat??? Saye cukup pantang btul kalo orang silap tulis name saye ni...sebab saye paham certain orang pun mmg akan rase cmni bile namenye dieja salah. I'm no different! I'm a human being with feelings.

Masalahnye skrg bukan sekali die buat cmtu tapi berkali2. Bukannye susah nk eja Asyiqin. Ade 6 huruf yang berbeza. Anda telah menghafal 26 abjad yang berbeza. Apakah ini satu beban? Kalo xpasti pon, tanye la dlu!!! GERAM3!!! Seriously??? Dh enam bulan la~ Bukannye sehari due...

Even though I like the letter Z but I don't want it in my name! This is the first time someone used a Z in my name. It doesn't even sound like there's a Z. ISH! When it comes to my real name...don't play2!!! I won't like it!


My name as written by that "human" on our group makalah/article/whatever it is.

Saye hafal every name dalam kelompok saye tu sampai skali ngan ejaan die sume so that I won't make this mistake. Mase saye buat makalah dulu pon saye check name dari daftar kehadiran tu just to make sure. Apelah salahnye kalo anda berbuat demikian juge??? Manusia ini memang telah menggelegakkan darah ni beberape kali dan selame ni saye sabar je. Kali ini, saye tidak boleh bersabar! I've reached my limit! *still xsmpi hati nk sound die tadi...setakat bgtau je salah tulis..heh!*

Tgk! Pasal name pon bleh emo cmni...Ahhh~ Salah! Saye jarang emo, hanya certain things yang meng"emo"kan saye seperti....bagaimana org mengeja name saye dengan salah! Unacceptable! Tidak boleh diterime!

3 comments:

piko said...

ouh sgt setuju!!~
akoo pon akn pissed off gak klu jd kat akoo (which happens frequently then expected)
"P-I-K-O" pon salah eja.. dun get me started on my real name.. haish.. some people just doesn't seems get it kan? gtao je ah iqin.. bia kan die rse b'salah.. haha~

Zaim Van Java said...

ni budak indon yg wat la ni kan??? hahaha...

keren!!!

AKIQIN said...

Zaim: Of kos la budak indon yg buat! And what's with the keren?? it's not keren! Ugly!!! Makalah kelompok plak tuh! ntah pape je! GERAM2!!!

Piko: Aha...tu la psl~ Banyak kali sgt dorg salah eja especially that particular person. Sedap ati die je nk bubuh name aku cmne pon..ISH! Dulu Ashikin...aku sound die...pastu Asyikin...aku sound lagi. skrg Azyikin plak. membare dh hati ni~

Ntah cmne la name saye akhirnye...Ezhekin? hah!